back to top

Drugi upravo čitaju

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Pripreme za ljetnu sezonu i Smotru izviđača BiH na Boračkom jezeru  

Novi projekat uređenja kampa konjičkih izviđača na Boračkom jezeru...

IGOR MARIĆ: Ako nas grad Mostar ne podrži, ne vidim svrhu daljeg ulaganja

Košarkaši mostarskog Zrinjskog su imali dosta burnu sezonu u kojoj su uspjeli očuvati status člana elitnog ranga u bosanskohercegovačkoj košarci.

Ovaj rezultat su ostvarili sa mladim sastavom kojeg je predvodio trener Neven Nikolić, a što uspjehu pruža vrijednost više.

 – Sezonu ću nazvati relativno uspješnom. Imali smo najmlađi tim u ligi, sastavljen većinom od domaćih igrača, sa dva pojačanja iz Širokog, Čovićem i Naletilićem. Mladi tim je imao puno oscilacija. Na momente smo igrali jako lijepu i kvalitetnu košarku, međutim u ključnim trenucima nikad nismo mogli prelomiti utakmicu. Falile su možda dvije – tri pobjede da sezona bude savršena, kaže predsjednik Zrinjskog Igor Marić.

U istoj sezoni Zrinjski je i prodao dva igrača, Čovića i Perkovića, dok je otišao Džajić. U završnici su doveli dvojac Čerkezović – Podojak.

U ovom trenutku se u klubu bore s onim što je najveći problem za sve sportske kolektive – financiranje.

 – Pokušavamo zaključiti sezonu financijski. Bilo je dosta potresa kroz sezonu, pogotovo radi korone. Zatvorili smo ranije sezone, stare dugove i tužbe, a sad pokušavamo ovo da bi onda mogli vidjeti kakav ćemo budžet imati za sljedeću sezonu. Snaga ekipe će ovisiti od budžeta, odnosno od toga hoćemo li pronaći strateškog partnera, kaže Marić.

NAPOMENA: Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti “Dnevni list Mostar” i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, uz dozvolu uredništva portala Dnevnog lista, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

IGOR MARIĆ: Ako nas grad Mostar ne podrži, ne vidim svrhu daljeg ulaganja

U Zrinjskom očekuju da ih podrže gradske vlasti.

 – Čekali smo 12 godina da Mostar dobije gradsko vijeće i gradonačelnika i pokušavali smo tražiti partnera u gradu Mostaru. Zrinjski ove godine slavi 30 godina i pokušavamo dobiti legitimitet da budemo gradski sportski klub jer se zovemo Zrinjski Mostar. Nismo Zrinjski Sarajevo. Tražimo novac od grada Mostara kao premijerligaš. Pored nogometnih klubova Zrinjskog i Veleža mi smo treći kolektiv po snazi, ali ne dobivamo partnera u gradu i teško s njima pregovaramo. Nisu izdvojili ništa za nas u budžetu, a tako isto u županiji, tako da je samo financiranje svega ovoga palo na leđa par poduzetnika koji sve to plaćaju. Među njima sam i ja koji sam umoran od svega, poručuje Marić.

Postoji određena doza neizvjesnosti oko daljeg puta Zrinjskog.

 – Čekamo rebalans grada Mostara, i ako nas grad Mostar podrži, mi ćemo nastaviti naše aktivnosti, a ambicije će opet biti kvalitetne. Ako ne budemo podržani, mislim da nisam siguran u što ulaziti dalje. Živimo u “gradu slučaju” i ako grad ne želi prihvatiti obvezu prema premijerligašu i svojim građanima dati kvalitetu sporta i Premijer lige, onda ne vidimo ni mi svrhu da sebe opterećujemo i ne vidimo svrhu daljeg financiranja, izjavio je Igor Marić.

Šest igrača pod ugovorom

Zrinjski u ovom trenutku ima pod ugovorom šest igrača, a to su: Soldo, Zlomislić, Đurašević, Božić, Čerkezović, Podojak. Dogovoreno je načelno i da trener sljedeće sezone bude Neven Nikolić, ali to u ovom trenutku i dalje ovisi o budžetu koji će biti usvojen.

IGOR MARIĆ: Ako nas grad Mostar ne podrži, ne vidim svrhu daljeg ulaganja

Podojak me iznenadio

Kao jaka pojačanja u završnici sezone su se potvrdili Emir Čerkezović i Anes Podojak.

 – Profitirali smo s njima jer su opravdali uloge koje su im namijenjene od Nevena Nikolića, kaže Marić i dodaje:

 – Anes me totalno iznenadio, ima jaku glavu, strašan sportaš i sigurno će napraviti dobru karijeru. Imao je zadnjih pet utakmica prosjek od 24 poena protiv jakih ekipa i pokazao da može igrati i rang više. Imali smo za njega i upite od nekih klubova iz Turske.

Ispravne odluke KSBiH

Marić smatra da je Košarkaško prvenstvo BiH minule sezone bilo jako zanimljivo.

 – Neke odluke Košarkaškog saveza BiH su bile ispravne, nije se igrala liga za opstanak kako bi se smanjili troškovi klubovima. Ali liga je bila kvalitetna i bh. predstavnici su se dobro predstavili u regionalnoj ligi, istakao je Marić.

Piše: Ersan Bijedić

desk@dnevni-list.ba

The post IGOR MARIĆ: Ako nas grad Mostar ne podrži, ne vidim svrhu daljeg ulaganja appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima