back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

Intervencije konjičkih vatrogasaca tokom večeri zbog obilnih padavina

Večeras su pripadnici Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Konjica imali nekoliko intervencija na različitim lokacijama u gradu.

Husein Hodžić, pomoćnik načelnika u ovoj službi informisao je za radiokonjic.ba da su tokom večeri bili angažovani na ispumpavanju vode iz podruma, te da je nekoliko vozila bilo zaglavljeno na gradskim putevima.

Put od Orašja prema Glavičinama, je pod vodom i sada je zatvoren za saobraćaj, informisao je Hodžić.

intervencije konjičkih vatrogasaca tokom večeri zbog obilnih padavina
Zatvoren saobraćaj na regionalnom putu Konjic – Borci

Vatrogasci su intervenisali i na lokalitetu Varda.

intervencije konjičkih vatrogasaca tokom večeri zbog obilnih padavina
Intervencije konjičkih vatrogasaca tokom večeri zbog obilnih padavina

Nivo Neretve je porastao, ali nije kritičan, dodao je Hodžić, navodeći da su građani zvali vatrogasce koji su dolazili da ispumpavaju vodu iz podruma.

Iz PU Konjic su potvrdili da je otežano odvijanje saobraćaja i da su začepljeni šahtovi na lokalitetu Tušćica.

Iz resorne gradske službe su informisali da su u čišćenju šahtova angažovani večeras radnici preduzeća “Standard” i “Vodovod i kanalizacija” Konjic, a na terenu su bili i pripadnici Policijske uprave Konjic.

Kemal Šoljić, direktor Uprave za puteve HNK, informisao je večeras za radokonjic.ba da je na regionalnom putu Konjic – Borci, na loakalitetu Tušćica, angažovana firma PBP Konjic, koja će raditi tokom noći.

“Očistit će se što se može očistiti, ako je nešto veće trebaju druge mašine, ali oni su krenuli da očiste što može interventno. Pratit ćemo situaciju” – izjavio je Šoljić.

Vatrogasci su od 16:00 do 16:30 imali  intervenciju i na putnoj komunikaciji Konjic – Spiljanski most usljed velike količine vode na cesti.

Služba za CZ i vatrogastvo Konjic/PU Konjic/radiokonjic.ba

17.01.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]