3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

“Sijaset” predstavlja BiH na Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta u Hrvatskoj

Rame uz rame sa najboljim amaterskim pozorištima sa područja...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Irfan Smajlagić konačno potpisao

Kasno jučer smo dobili nezvaničnu informaciju da je Irfan Smajlagić potpisao ugovor sa Rukometnim savezom Bosne i Hercegovine i da će predvoditi naš A tim u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Još juče ujutro bilo je teško dobiti konkretne informacije od članova Upravnog odbora RS BiH u vezi sa izborom muške reprezentacije, iako bi reprezentacija BiH trebala početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine. 13. oktobra utakmicom protiv Slovenije u Mariboru.

Alijansa ne postoji

Pored ostalih članova Upravnog odbora, koji uglavnom ističu da trenutno nemaju novosti po ovom pitanju, za informacije o aktuelnostima zatražili smo i predsjednika Udruženja Kenana Magodu.

– S obzirom da Rukometni savez zvanično i de facto ne postoji, najmanji problem nam je selektor. RSBiH nema matični broj, blokirani su svi mogući računi, nema svoju kancelariju jer smo izbačeni iz kancelarije RSBiH u Ćemaluši. To izgleda nikog ne zanima, brine se samo selektor. Ne možemo prvo da napravimo krov, kaže Kenan Magoda.

Nakon imenovanja, Upravni odbor RSBiH najavio je da će pokrenuti i radnje u vezi s matičnim brojem, ali je trenutno najhitnije pitanje selektora koji bi reprezentaciju trebao odvesti u još jednu kvalifikaciju za Evropsko prvenstvo.

– Nemamo čarobni štapić da odmah riješimo probleme kojima je neko drugi raznio Rukometni savez u proteklih 10 godina. Volio bih da vidim tog stručnjaka na poziciji bilo kojeg člana Upravnog odbora. Ovaj Nadzorni odbor radi jako dobro i predano, prvo radimo na otkrivanju problema o kojima niko drugi nije želio govoriti, rekao je Magoda prije kraja razgovora.

Odbrambeni mehanizam

Nije odgovorio na pitanje koja je faza pregovora sa selektorom, dok je ostalo očigledno odbrambeni mehanizam. Već znamo da je novi Izborni odbor predložio Irfana Smajlagića na sjednici UO RS BiH 3. avgusta, ali skoro dva mjeseca kasnije njegovo imenovanje nije završeno. Do juče kasno.

PROČITAJ:   Zrinjskog konačno gledamo na premijerligaškim terenima, Željezničar u Posušju

Od prošle sedmice i druge reprezentacije objavile su spiskove reprezentativaca na koje računaju za početak kvalifikacija, među kojima je i naš protivnik Slovenija. Do početka kvalifikacija za EP ima još 15 dana, a naš A tim bi se konačno mogao uključiti u konkretnu akciju po ovom pitanju.

Napisao: Ersan Bijedić

[email protected]

Irfan Smajlagić je konačno potpisao

Objava koju je Irfan Smajlagić konačno potpisala pojavila se prvo na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima