-1.5 C
Konjic
5 veljače, 2023

Drugi upravo čitaju

U konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini

Već decenijama Radio Konjic ima čast poželjeti dobrodošlicu bebama...

Košarkašice Konjica ostvarile osmu uzastopnu pobjedu u prvenstvu

ŽKK Konjic je večeras na domaćem terenu pobijedio Čelik...

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela

Večeras su u Sportskoj dvorani Konjic odigrane polufinalne utakmice...

FK Igman: Treća uzastopna pobjeda

FK Igman je danas u trećoj pripremnoj utakmici pobijedio...

KK Konjic odigrao prvu utakmicu u nastavku sezone

Košarkaški klub Konjic je večeras na domaćem terenu odigrao...

Istraga u slučaju pogibije obitelji Krstić iz Mostara još traje

Istraga o pogibiji porodice Krstić iz Mostara još je u toku. Jedan član četveročlane porodice preživio je nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u septembru u naselju Buna kod Mostara.

Odgovor institucije na pitanje dokle se stiglo sa istragom i ima li sumnje da su tri člana porodice Krstić poginula zbog neodgovornosti ostalih učesnika u saobraćaju. do danas ih nemamo, prenosi BHRT.

Policijski izvještaj davno je dostavljen Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanske županije, koje na ovom slučaju radi dva mjeseca.

“Nastavljamo da preduzimamo sve zakonom propisane mjere i radnje, a izvršena su i sva naložena vještačenja. Takođe, saslušani su svjedoci-učesnici saobraćajne nezgode, a u toku je analiza prikupljene dokumentacije, dostavljene uz policijski izvještaj, kao i nalaza vještačenja. Planirano je saslušanje još nekih svjedoka koji mogu dati korisne informacije o ovom tragičnom događaju”, navodi se.

Tužilaštva i sudovi moraju hitno reagovati u ovakvim slučajevima, upozorava advokatica Nada Dalipagić, napominjući da je pred tužiocima još dosta posla zbog obdukcije, vještačenja, saslušanja svjedoka, te prikupljanja foto-dokumentacije i drugih dokaza.

“Ako prikupi dovoljno informacija, naravno, podići će optužnicu nadležnom sudu. Činjenica je da kada optužnica stigne na sud, onda odbrana ima pravo da iznese svoj dokaz”, dodaje Dalipaić.

Prema riječima stručnjaka za saobraćaj Ramiza Tire, do ovakvih saobraćajnih nesreća dolazi zbog prekomjernog konzumiranja alkohola i droga, kao i prekomjerne brzine.

Istraga o pogibiji porodice Krstić iz Mostara još uvijek traje appeared first put on Posušje.info.

www.posusje.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima