back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Ivanović prije Asvela: Nema opravdanja, neke stvari se moraju promijeniti

Crvena zvezda će u četvrtak od 19 časova igrati protiv Asvela, u utakmici u kojoj će na klupi debitovati Duško Ivanović.

Pred novinare je izašao prije ove utakmice, a prvo pitanje bilo je o vijesti da je trening u utorak trajao od 17 do 22 sata.

Radili smo do pola jedanaestrekao je Ivanović sa osmehom.

Govorio je o prvim utiscima o radu sa timom.

Momci imaju predispozicije za rad, kao što sam već vidio – teški su. Ono što sam primetio u prethodnim mečevima i za ova dva treninga, potrebno je strpljenje i vera. Da ga imaju sutra, mnogo bi nam pomoglo. Nisam se mnogo trudio da ga promenim, jer to ne bi imalo efekta. Neki detalji se moraju promijeniti, u odbrani i napadu, ali strpljenje i vjera su na prvom mjestu.

U Zvezdi ga je čekao Luka Vildoža, sa kojim je sarađivao u Baskoniji.

Biće mu lakše, jer zna o čemu se radi i može da pomogne momcima, da sve ide brže. Oni su pravi profesionalci i brzo će sve to prihvatiti. Nedostaje vremena, ali tako je, nema izgovora.

Na kraju, Ivanović je analizirao ekipu Asvela.

Ekipa koja igra veoma brzo, agresivno u tranziciji, u situacijama jedan na jedan… Imaju veliki broj igrača koji mogu da rešavaju situacije jedan na jedan, košarkaše koji imaju izvanredne procente šuta za tri poena i Fal , koji je dominantan u reketu. Odlično koriste kvalitete koje posjedujuzavršio novi strateg Crvene zvezde.

Sportski centar

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima