-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

Iz stare štampe: Rađa se novi golgeter

Adnan Međedović je prošle jeseni bio najbolji fudbaler Veleža. Po završetku jesenje polusezone, Miloš Milutinović, šef stručnog štaba Veleža, nije propustio da kaže da je Adnan Međedović najbolji igrač “rođenih”, da je igrao na najvišem nivou i da je u potpunosti opravdao ukazano poverenje. A da se pod Bijelim Brijegom rađa kvalitetan fudbaler govori podatak da je Međedović zajedno sa Marićem odigrao svih sedamnaest utakmica i da je sa sedam postignutih golova, zajedno sa Vahidom Halilhodžićem najbolji strijelac ekipe.

Dolazak u Mostar donio je veliko razočarenje ovom kraškom Crnogorcu. Tadašnji trener Veleža Vukašin Višnjevac nije vjerovao u njegove kvalitete i vrlo rijetko ga je stavljao u tim. Za dvije godine odigrao je samo 17 utakmica, a cijelu utakmicu je odigrao samo pet puta. U dubini njegove duše tinjala je tuga i depresija zbog takvog odnosa trenera prema njemu. A kada je razmišljao o prestanku igranja, prošlog ljeta je na čelo Veleža došao Miloš Milutinović, koji je Adnanu pružio šansu. Iz utakmice u utakmicu Međedović je igrao sve bolje, a od snage njegovih udaraca zadrhtali su dlanovi brojnih golmana.

  • Od svih do sada postignutih golova najdraži mi je onaj protiv Olimpije, kada sam sa preko 20 metara savladao Budimčevića. Tim golom, a i igrom uopšte, dokazao sam da je bivši trener Višnjevca imao pogrešno mišljenje o meni. Volim taj gol i zbog trenera Milutinovića koji mi je vratio izgubljeno samopouzdanjekaže Međedović.

Kada sa Milutinovićem razgovarate o Adnanu, on će vam odmah reći da jugoslovenski fudbal, još od vremena Bore Kostića, nije imao igrača sa jačim udarcem.

  • Ako ovako nastavi, a ja duboko vjerujem u njega, i ako još više popravi igru, nadam se da će Međedović stići i do reprezentacijekaže Milutinović.
PROČITAJ:   FK Igman poražen od Zrinjskog

Adnan Međedović priznaje da još treba poraditi na otklanjanju nekih nedostataka u igri.

  • Nedostaje mi veća brzina i više slobode u igri. Iako sam izraziti ljevak, morao bih češće koristiti desnu nogu. Vjerujem da ću uz pomoć trenera otkloniti sve ove slabosti.

Uprkos tome što je izuzetno vezan za fudbal, Adnan je odličan student treće godine Pravnog fakulteta. Redovno polaže ispite i vjeruje da će diplomu dobiti na vrijeme. Ponekad ode u neki od kafića. On takođe nađe vremena za devojku. Ne pije i ne puši. Jednom rečju, sportista “od glave do pete”.

  • Mislim da nije pretjerano reći da ćemo se sigurno plasirati u Kup UEFA, naravno ako budemo kompletni. Drago mi je da je Halilhodžić ostao u klubu i da je Slišković zaliječio svoju povredu. Imamo veliku šansu i u Kupu Jugoslavije, jer smo za protivnika u četvrtfinalu dobili Bregalnicu iz Štipa. Realno, imamo šansu da uđemo u finale, hrabro kaže novi miljenik Mostaraca.

Naravno, kao i svaki sportista, Međedovićev san je da obuče dres sa državnim grbom.

Adnanu Međedoviću je ugovor sa Veležom istekao 1983. godine. Ne razmišlja o odlasku iz Mostara i kaže da bi bio sretniji da Velež osvoji šampionsku titulu.

(Fazlija Hebibović, list FK Velež, br. 10, 1981.)

fkvelez.ba

mostarski.info

Možda vas zanima