back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

IZBOR NAJBOLJEG FUDBALERA U EVROPI 25. AUGUSTA

UEFA će tako 12. put organizovati izbor za najboljeg igrača na evropskom tlu, a bit će biran i najbolji fudbalski trener Starog kontinenta za minulu sezonu.

  • Bez predstavnika Rusije u žiriju –

Pobjednicima će biti uručene nagrade u Istanbulu 25. avgusta na svečanosti prilikom žrijeba grupne faze UEFA-ine Lige prvaka za narednu sezonu.

”Žiri se sastoji od 32 trenera klubova grupne faze UEFA-ine Lige prvaka u prošloj sezoni, kao i po 48 trenera klubova grupne faze Evropa i Konferencijske lige te 54 renomirana sportska novinara koji predstavljaju svaku od članica UEFA-e (osim Rusije)”, istakli su iz UFEA-e, a pravila izbora nalažu:

”Igrači i treneri se moraju ocjenjivati ​​na osnovu njihovog učinka od 1. septembra 2021. do datuma glasanja u svim fudbalskim takmičenjima, odnosno svim takmičenjima klubova i svim takmičenjima reprezentacije (uključujući, gdje je relevantno, FIFA Svjetsko prvenstvo). Članovi žirija treba da uzmu u obzir sljedeće kriterije prilikom glasanja: odlučne akcije tokom utakmica, taktička zrelost i efikasnost, kreativnost i inspiracija, izuzetan nivo vještina, pozitivan stav i fair-play.”

Jorginho najbolji prošle godine –

U prošloj godini najbolji fudbaler u Evropi u izboru UEFA-e bio je Jorginho, koji je sa engleskim Chelseajem osvojio UEFA-inu Ligu prvaka, ali i postao prvak Evrope sa reprezentacijom Italije. Najbolji trener bio je Thomas Tuchel (Chelsea).

Prethodno, UEFA-in trofej namijenjen najboljem fudbaleru u Evrope osvajali su: Robert Lewandowski (2020. godine – Bayern/Poljska), Virgil van Dijk (2019. – Liverpool/Nizozemska), Luka Modrić (2018. – Real Madrid/Hrvatska), Cristiano Ronaldo (2017. – Real Madrid/Portugal), Cristiano Ronaldo (2016. – Real Madrid/Portugal), Lionel Messi (2015. – Barcelona/Argentina), Cristiano Ronaldo (2014. – Real Madrid/Portugal), Franck Ribery (2013. – Bayern/Francuska), Andres Iniesta (2012. – Barcelona/Španija) i Lionel Messi (2011. – Barcelona/Argentina).

hayat.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima