-1.5 C
Konjic
9 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Izdato narandžasto upozorenje zbog jakog vjetra i bujičnih poplava

Narandžasto upozorenje izdato je za danas za sve krajeve Bosne i Hercegovine zbog jakog vjetra, koji će u ponegdje dostizati udare i do 110 kilometara na čas, objavio je Meteoalarm.

Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Udari vjetra između 50 i 80, a u višim područjima do 90 kilometara na čas. Mogući su i prekidi u snadbijevanju električnom energijom.

Padavine se očekuju u Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim i djelimično centralnim područjima. Intenzivnije u drugom dijelu dana i tokom naredne noći.

Očekivana količina padavina je između 40 i 80, lokalno na sjeverozapadu Hercegovine do 100 litara kiše po metru kvadratnom, a prema meteorološkoj prognozi se na području slivova Neretve i Cetine očekuju obilne padavine, lokalno jakon inteziteta, tako da postoji mogućnost pojave bujičnih poplava i klizišta.

Očekivani početak događaja je 21.10., a očekivani vrh vodnog vala je od 21.-22.10.2023.godine, informisali su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

radiokonjic.ba/fhmzbih.gov.ba

20.10.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima