14.4 C
Konjic
30 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Brzom intervencijom konjičkih vatrogasaca spriječena veća šteta na vozilu

Konjički vatrogasci brzom intervencijom spriječili su veću materijalnu štetu...

Lukomir: “Luka (ne)mira”?

Uvijek pišu da je u Lukomiru sve dobro, a...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Pronađeno tijelo nestale žene kod Stoca

U blizini Smrekove Glavice na predjelu Gornji Poplat kod...

Između Saveza i Smajlagića zapelo oko ugovornih stavki

Rukometni savez BiH je najkasnije prošle sedmice trebao riješiti pitanje A selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali to se još nije dogodilo.

Od ranije je jasno da je na prijedlog novog predsjednika RS BiH Kenana Magode za selektora A tima trebao biti imenovan Irfan Smajlagić. Priznati rukometni stručnjak, koji je posljednje velike uspjehe imao sa RK Bosna Sarajevo u Ligi prvaka, ali kasnije nije bio aktivan na tako visokom nivou, dobio je glasove svih 12 članova Upravnog odbora RSBiH.

Veća potraživanja

Tada je, prema našim informacijama iz RS BiH, sve išlo po planu, Smajlagić je poslao svoj program rada, a onda je zapelo sa ugovorom koji treba da potpiše na četiri godine.

– U ovom trenutku ne mogu vam ništa reći po pitanju selektora Smajlagića, rekao nam je juče i prošle sedmice na istu temu generalni sekretar RS BiH Tarik Smajović.

Prema našim saznanjima, zapela je na određenim ugovornim tačkama. Smajlagić bi trebao dobiti ugovor sličan Ivici Obrvanu, koji je imao platu od 5.000 eura, a sada pokušava naplatiti svoja potraživanja preko Arbitražnog suda EHF. Smajlagićev ugovor navodno povlači još veće troškove, jer bi po četvorogodišnjem planu trebao voditi i omladinske rukometne selekcije, koje bi konačno trebale početi redovno da se okupljaju, što samo po sebi podrazumijeva i veća ulaganja.

Maribor 13.10.

Dok traje “natezanje konopa”, 13. oktobra počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine, na kojem bi reprezentacija BiH trebala imati solidne šanse za plasman na još jedno veliko takmičenje. BiH se nalazi u grupi 7 zajedno sa reprezentacijama Slovenije, Crne Gore i Kosova. Prvi meč Zmajevi će odigrati 13. oktobra (20 sati) u Mariboru protiv Slovenije, dok će 16. oktobra u Sarajevu ugostiti Crnu Goru. Prve dvije reprezentacije iz grupe idu direktno na Evropsko prvenstvo, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz osam kvalifikacionih grupa.

PROČITAJ:   Lažno prijavio da mu je iz auta ukradeno oko 50.000 KM

Dakle, dvadesetak dana prije početka kvalifikacija naša reprezentacija još uvijek nema trenera za A tim. Er.B.

Objava između Saveza i Smajlagića oko ugovornih klauzula pojavila se prvo na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima