back to top

Drugi upravo čitaju

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Pripreme za ljetnu sezonu i Smotru izviđača BiH na Boračkom jezeru  

Novi projekat uređenja kampa konjičkih izviđača na Boračkom jezeru...

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Između Saveza i Smajlagića zapelo oko ugovornih stavki

Rukometni savez BiH je najkasnije prošle sedmice trebao riješiti pitanje A selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali to se još nije dogodilo.

Od ranije je jasno da je na prijedlog novog predsjednika RS BiH Kenana Magode za selektora A tima trebao biti imenovan Irfan Smajlagić. Priznati rukometni stručnjak, koji je posljednje velike uspjehe imao sa RK Bosna Sarajevo u Ligi prvaka, ali kasnije nije bio aktivan na tako visokom nivou, dobio je glasove svih 12 članova Upravnog odbora RSBiH.

Veća potraživanja

Tada je, prema našim informacijama iz RS BiH, sve išlo po planu, Smajlagić je poslao svoj program rada, a onda je zapelo sa ugovorom koji treba da potpiše na četiri godine.

– U ovom trenutku ne mogu vam ništa reći po pitanju selektora Smajlagića, rekao nam je juče i prošle sedmice na istu temu generalni sekretar RS BiH Tarik Smajović.

Prema našim saznanjima, zapela je na određenim ugovornim tačkama. Smajlagić bi trebao dobiti ugovor sličan Ivici Obrvanu, koji je imao platu od 5.000 eura, a sada pokušava naplatiti svoja potraživanja preko Arbitražnog suda EHF. Smajlagićev ugovor navodno povlači još veće troškove, jer bi po četvorogodišnjem planu trebao voditi i omladinske rukometne selekcije, koje bi konačno trebale početi redovno da se okupljaju, što samo po sebi podrazumijeva i veća ulaganja.

Maribor 13.10.

Dok traje “natezanje konopa”, 13. oktobra počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine, na kojem bi reprezentacija BiH trebala imati solidne šanse za plasman na još jedno veliko takmičenje. BiH se nalazi u grupi 7 zajedno sa reprezentacijama Slovenije, Crne Gore i Kosova. Prvi meč Zmajevi će odigrati 13. oktobra (20 sati) u Mariboru protiv Slovenije, dok će 16. oktobra u Sarajevu ugostiti Crnu Goru. Prve dvije reprezentacije iz grupe idu direktno na Evropsko prvenstvo, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz osam kvalifikacionih grupa.

Dakle, dvadesetak dana prije početka kvalifikacija naša reprezentacija još uvijek nema trenera za A tim. Er.B.

Objava između Saveza i Smajlagića oko ugovornih klauzula pojavila se prvo na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima