back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

Iznenada preminuo umirovljeni general i bivši hrvatski ministar obrane

Penzionisani general i bivši ministar obrane Republike Hrvatske Pavao Miljavac iznenada je preminuo sinoć u 69. godini, potvrđeno je u utorak u Hrvatskom generalskom zboru.

Bio je u bolnici dva danaudarac u glavurekao je za Dnevnik.hr predsjednik Hrvatskog generalskog zboraMarinko Krešićkoji se u utorak čuo sa porodicom preminulog Miljavca.

Kako Jutarnji list nezvanično saznaje, on je iz Miljavca pao sa viljuškara. Prvo je odbijao da ide kod doktora, ali je to ipak uradio. Iz Karlovca je prebačen u zagrebačku bolnicu. Bio je pri svijesti i primao je posjete, a sinoć je navodno preminuo Otkazivanje Srca.

Miljavac je bio predsjednik u dva mandataHrvatskog generalnog zbora(HGZ), a kasnije izabran za počasnog predsjednika HGZ-a.

Rođena je opštinaNetretić1953. godine i diplomirao na Tehnološko-kemijskom fakultetu u Zagrebu.

Od 1991. godine držiniz dužnostiu Hrvatskoj vojsci bio je načelnik Glavnog stožera i zapovjednik Karlovačkog kolektivnog područja te pomoćnik i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Godine1996. godineunapređen je u čin general-potpukovnika i imenovan na tu dužnostt načelnik GeneralštabaOružane snage Republike Hrvatske. Na toj funkciji je bio do 1998.

Od 14. oktobra 1998. do 27. januara 2000. godine bio je na toj funkcijiministar odbraneu Vladi premijera Zlatka Mateše.

Nakon parlamentarnih izbora 2000. godine stupio je uHrvatski saborprvo kao predstavnik HDZ-a, zatim sa Vesnom Škare Ožbolt i Matom Granićem napušta HDZ i prelazi u novoosnovani Hrvatski demokratski centar, kasnije preimenovan.Demokratski centar. Na kraju se vratio u HDZ i angažirao dvadesetak umirovljenih generala na pitanjima odbrane, prenosi Hina.

Na Posušje.info prvi put se pojavila objava Iznenada preminuo penzionisani general i bivši hrvatski ministar obrane.

www.posusje.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima