back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

IZVJEŠTAJ: S pola snage za prolaz dalje

Velež je uspješno završio gostovanje u Tešnji savladavši TOŠK rezultatom 0:2 (golovi Anđušić i Zajmović), čime je izborio plasman među šesnaest ekipa koje nastavljaju takmičenje u Kupu Bosne i Hercegovine.

Amar Osim Utakmica je počela kombinovano, koja zbog izuzetno teškog terena u prvom poluvremenu nije uspjela probiti odbranu Tešnjaka, koji je u nekoliko navrata uspio zaprijetiti golom Jovičić. U nastavku, Rođeni su dali više brzine, i to ulaskom Anđušić, Zajmović i Dejanović, igra prema naprijed je postala tečnija, a Velež je ubrzo nametnuo ritam koji je domaći tim teško pratio. Rezultat je bio gol Nemanja Anđušić od 73. minute utakmice, da se nakon velike greške domaće odbrane stavi tačka na utakmicu u Luci Dženan Zajmović golom za 0:2 u 87. minuti. Treba napomenuti da su priliku da nastupe od prve minute danas dobili mladi Đanis Gosto i Stephen Barrowa na kraju meča je ušao u igru Samir Radovacšto svakako ohrabruje pred utakmice koje Rođene čekaju do kraja polusezone.

Sve u svemu, utakmica u kojoj se domaćin potrudio, i dobro uspio, da je prikaže u dobrom svjetlu, ali je Velež dokazao da je bolja ekipa i zasluženo izborio plasman u 1/8 finala takmičenja za kupa naše zemlje. U izjavi nakon utakmice, Amar Osimšef stručnog štaba crvenih Mostara, naglasio je da je Velež tek ulaskom nekoliko standardnih prvotimaca pokazao izraženiju kvalitativnu razliku, te dodao:

U Kup takmičenju, uz malo sreće u žrijebu i dobru formu, može se dogurati daleko. Prošli smo prvo kolo, sada su uglavnom ostali premijerligaši, pa čekamo žrijeb pa ćemo vidjeti šta će nam donijeti.

Veležev strateg se ukratko osvrnuo na subotnje gostovanje u Željezničaru, rekavši:

Očekujemo mnogo više nego danas, odnosno da ćemo odigrati dobar meč, biti na nivou i onda imati čemu da se nadamo.

Napominjemo da još uvijek nije poznat datum žrijebanja 1/8 finala Kupa Bosne i Hercegovine, a takmičenje će se nastaviti na proljeće 2023. godine.

Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na: media@fkvelez.ba

fkvelez.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima