11.5 C
Konjic
22 ožujka, 2023

Drugi upravo čitaju

Planska isključenja

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnica...

Danas 73. rođendan PD „Igman”

Privredno društvo Igman Konjic danas obilježava 73.godišnjicu rada. Direktor...

Obilježen Dan Srednje škole Konjic

Danas se obilježava Dan Srednje škole Konjic, a tim...

Grad Konjic nagradio najuspješnije studente

Program obilježavanja 1.marta, Dana nezavisnosti BiH, i 3.marta, Dana...

Šumarstvo “Prenj” Konjic: Danas pošumljen lokalitet Repovica sa hiljadu novih sadnica crnog bora i kedra

Radnici Službe za uzgoj i integralnu zaštitu Šumarstva “Prenj”...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

IZVJEŠTAJ: Skupština izglasala novi Upravni odbor FK Velež

Preksinoć je u sali Centra za kulturu Mostar održana dugo očekivana vanredna izborna Skupština Nogometnog kluba Velež Mostar na kojoj je naš Klub, voljom većine skupštinskih delegatagot novo rukovodstvo koji će u narednom periodu preuzeti vođenje Kluba i raditi na njegovom daljem razvoju i unapređenju.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine na početku sjednice, konstatovano je da za rad Skupštine postoji propisan kvorum, te je pristupilo razmatranju i usvajanju predloženog dnevnog reda. Skupštini je prisustvovalo 34 od ukupno 49 članovačime je ispunjen kvorum, što podrazumijeva prisustvo 25 delegata skupštine.

Svojim obraćanjem delegatima otvorio je rad skupštine Gospodin. Senad Husnićkoji je obavljao funkciju u prethodnom periodu Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež. U svom izlaganju gospodin Husnić se prvenstveno bazirao na finansijsko stanje Kluba u tekućoj godini. On je predstavio sve što je prethodna uprava postigla tokom svog mandata i detaljno objasnio trenutni finansijsku sliku Club. Na kraju, g. Husnić je naglasio da mu je drago što će na kraju svog mandata novom Upravnom odboru moći reći da Klub podučava na zdravim finansijskim osnovama.

Nakon izlaganja gospodina Husnića pristupilo se tački dnevnog reda, koja podrazumijeva izbor novog Upravnog odbora, kao i raspuštanje postojećeg saziva. Delegatima Skupštine prethodno je dostavljen materijal koji sadrži listu predloženih kandidata za novi Upravni odbor.

S obzirom da je to bila samo jedna kandidatska lista, prisutna u njeno ime delegatima su se obratili g. Senad Keveljkoji je predstavio smjernice, ciljevi i vizije razvoja Fudbalskog kluba Velež za naredni period, a nakon njegovog izlaganja pristupilo se glasanju.

Nakon obavljenog glasanja i prebrojavanja glasova, predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Velež gosp. Almir Taso je utvrdio da, voljom većine skupštinskih delegata – sa 28 glasova za, 2 glasa protiv i 4 suzdržana – Fudbalski klub Velež dobio je novi Upravni odbor u predloženom sastavu. Za predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež izabran je Senad Kevelj.

Pored g. Kevelja, u novom sazivu Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež u narednom periodu biće: Admir Rahimić, Elvedin Voloder, Nedim Badžak, Adnan Frenjo, Anel Demić, Nedim Marić, Nermin Haznadarević i gđa Amir Trbonj.

IZVJEŠTAJ: Skupština je izglasala novi Upravni odbor FK Velež

Gospodin. Senad Kevelj je uspješan biznismen iz Mostara, koji je u proteklom periodu bio vrlo uspješan na čelu Sportskog saveza Grada Mostaraa od prekjučer će obnašati istinski odgovornu funkciju predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež Mostar.

“Mogu naglasiti da će primarni cilj ove uprave biti nastavak daljeg razvoja evropskog Veleža. Klub je uradio mnogo u proteklih šest godina. Svjedoci smo infrastrukturnog proširenja na našem stadionu “Rođeni”, gdje je urađen zaista veliki posao i možemo reći da Mostarska Arena poprima oblik pravog sportskog i fudbalskog stadiona. Svakako bih izdvojio i sportski segment u kojem su u protekle dvije godine ostvareni zaista zapaženi rezultati – birani nastup u evropskim takmičenjima osvajanjem trećeg mjesta na prvenstvu, a svakako i ovogodišnje osvajanje Kupa Bosne i Hercegovine. .

Naravno da ćemo nastaviti u tom pravcu. Nastavićemo dogradnju našeg stadiona, kako bismo stekli sve uslove za igranje evropskih utakmica na stadionu “Rođeni”, ali ćemo raditi i na timu i nastojati da izborimo plasman u evropska takmičenja ove godine, iako naše trenutne rezultate i poziciju na tabeli ne mogu garantovati.” – rekao je gospodin Kevelj na kraju Skupštine

Na kraju svakako treba istaći da je aktuelni predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Velež Gospodin. Almir Taso podneseno neopozivu ostavku na ovu funkcijuističući tom prilikom da će u narednih 30 dana biti sazvan nova sjednica ovog najvećeg klupskog tijela na kojoj će biti izabran novo rukovodstvo Skupštine klubaali i popunio nedostajući broj delegata u samoj Skupštini, s obzirom da je jedan član Skupštine postao član novoizabranog Upravnog odbora Kluba.

Prije svega, drago mi je što je Fudbalski klub Velež dobio novo rukovodstvo i želim im puno sreće i uspjeha u daljem radu. – rekao je, između ostalog, gospodin Taso u izjavi za VeležTV

Fudbalski klub Velež Mostar Vam šalje najiskrenije poruke zahvalnosti gospodinu Almiru Tasi za nesebičan i požrtvovan doprinos radu i napretku Kluba u proteklom periodu i želi mu puno zdravlja, sreće i uspjeha u privatnom životu i daljoj poslovnoj karijeri.

I svakako želimo predsjedniku i svim članovima novoimenovanog Upravnog odbora FK Velež puno sreće, uspjeha i dobre energije u svom budućem radu za dobrobit, napredak i nastavak puta ka daljem razvoju našeg Kluba.

Mostar u srcu – Velež do groba!

Izvještaj sa Skupštine Fudbalskog kluba Velež možete pogledati na zvaničnom YouTube kanalu kluba – VeležTV KLIKNITE OVDJE.

IZVJEŠTAJ: Skupština je izglasala novi Upravni odbor FK Velež
Kopiranje i preuzimanje sadržaja bez prethodne dozvole autora ili navođenja izvora nije dozvoljeno. Kontaktirajte nas na:[email protected]

fkvelez.ba

mostarski.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima