back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

IZVJEŠTAJ: Tri pobjede Veležovih omladinskih selekcija

Pioneers U15

U okviru takmičenja u Prvoj ligi HNK/Žene pionirska selekcija FK Velež Mostar odmjerila se protiv vršnjaka koji nastupaju za HŠK Zrinjski i u tom susretu upisala sigurnu pobjedu rezultatom 2:0. Strijelci za Rođene bili su Šendro i Tiro. Rođeni nakon četiri odigrana kola /sa utakmicom manje/ zauzimaju četvrto mjesto na tabeli, sa 6 osvojenih bodova.
U narednom kolu naši Rođeni gostuju HNK Čapljina.

FK Velež Mostar – HSK Zrinjski Mostar 2:0

FK Velež Mostar U15: Alikadić, Džiho, Gaštan, Puce, Ajanić, Tojaga, Bečić, Lojo, Selimotić, Šendro, Karić
Nastupili su još: Tiro, Taslaman, Pintul, Bijavica, Demirović i Muraspahić
Trener: Adnan Pintul

Kadeti U17

U Omladinskoj ligi Bosne i Hercegovine – Grupa Jug, kadeti Veleža gostovali su kod ekipe FK Klis i zabilježili ubjedljivu pobjedu rezultatom 0:6. Strijelci za Velež u ovoj utakmici bili su Muraspahić, Rahimić (x2), Džanan, Brkan i Šehić. Nakon pet odigranih utakmica, kadetski tim FK Velež nalazi se u vrhu tabele, sa četiri pobjede i jednim remijem i impresivnom gol razlikom od 32:1.
U okviru istog nivoa takmičenja, kadetska selekcija Rođeni će u narednom kolu ugostiti vršnjake koji nastupaju za HNK Branitelj iz Mostara.

FK Klis Buturović Polje – FK Velež Mostar 0:6

FK Velež Mostar U17: Marić, Šoše, Škaljić, Behmen, Zulović, Muraspahić, Džanan, Pandur, Kurtović, Rahimić i Šehić
Nastupili su i: Čolić, Ćorić, Brkan, Boškailo, Puce i Drapić
Trener: Elmir Kuduzović

Juniori U19

Juniorska selekcija Rođeni gostovala je i kod odgovarajuće selekcije FK Klis i tom prilikom, kao i mlađe kolege, ostvarila još jednu ubjedljivu pobjedu, ovoga puta rezultatom 0:5. Strijelci za ekipu trenera Samira Merzića bili su Jogunović, Čamdžić, Jamaković, Kozić i Gušić. Nakon pet odigranih kola, Rođeni čvrsto drže vrh tabele, sa svih pet pobjeda, 32 postignuta i nijedan primljen gol.
U okviru istog nivoa takmičenja, juniorska selekcija Rođenih će u narednom kolu ugostiti vršnjake koji nastupaju za HNK Branitelj iz Mostara.

FK Klis Buturović Polje – FK Velež Mostar 0:5

FK Velež Mostar U19: Gaš, Gagula, Gosto, Sadiković, Džaferbegović, Šemšić, Jamaković, Puce, Rebac, Pandžić i Juklo
Nastupili su i: Jogunović, Kozić, Čamdžić, Kukrica i Gušić
Trener: Samir Merzić

NAPOMENA: Utakmice omladinske kategorije u okviru Premijer lige BiH odgođene su zbog okupljanja i nastupa reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine.

fkvelez.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]