15.4 C
Konjic
28 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Džan Ždrale spreman za Svjetsko prvenstvo u Italiji

Džan Ždrale, član Kluba borilačkih sportova Balkan Konjic krajem...

GSS Prenj dobio donaciju vrijednu 20.000KM

Ministru finansija i komandantu Štaba civilne zaštite HNK Adnanu...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

Pčelari Hasib i Arnela Avdić osvojili dvije zlatne i jednu bronzanu medalju

Na 17. Međunarodnom sajmu pčelarstva „Medena Tuzla 2022“ koji...

Vlada HNK i sindikati: puno razumijevanje, dijalog i podrška

Na osnovu kontinuiranoga dijaloga koji Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u...

U Hercegovini ništa novo

„Opet bez pošiljaoca?“ „Nema ništa... al' za tebe je“, odgovori...

Jako zahtjevna sezona se nastavlja sa još dva velika natjecanja

Odlična mlada mostarska plivačica Lana Pudar ostvarila je nove vrhunske rezultate na prethodnim takmičenjima osvojivši prvo dva zlata na Mediteranskim igrama (100 i 200 metara delfin), a potom na Evropskom juniorskom prvenstvu u Bukureštu osvojila srebro na 100, i dva zlata na 50 i 200 metara delfin.

Vrijedi napomenuti da je naša plivačica krajem juna prvi put u karijeri nastupila na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti i dva puta bila u finalu. Na 200 metara prsno zauzela je 6. mjesto (najbolji rezultat u bh. plivanju ikada), dok je na 100 metara prsno bila osma.

Međutim, Pudar je ovog ljeta u veoma gustom takmičarskom rasporedu, pa se iz Bukurešta preselila u tursku Antaliju, gdje sa svojim stručnim timom radi na oporavku i obuci za ono što je čeka.

– Naš cilj je da pokušamo da postignemo što bolje rezultate. Sredinom avgusta Lanu očekuje debi na Evropskom prvenstvu za seniore u Rimu, a odmah nakon toga, za nekoliko dana, prvi put će nastupiti i na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Peruu. Naš fokus je na pripremama i želimo izvući maksimum iz ovog perioda, rekao je trener i predsjednik Kluba vodenih sportova Orka Mostar Damir Đedović.

On se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da se finansiraju ogromni troškovi koje su Lana i njen tim imali.

Najbolja bh. plivačica je istakla da je prezadovoljna rezultatima i medaljama osvojenim na Mediteranskim igrama i Evropskom juniorskom prvenstvu.

– Važno je da sam uspeo da održim formu kroz tri takmičenja u veoma kratkom periodu. Ovo je znak da sam zaista dobro trenirao. Trudiću se da se odmorim i pripremim da ostvarim još bolje rezultate na predstojećim takmičenjima. Zahvaljujem se svima na ogromnoj podršci i to mi svakako daje dodatnu snagu i energiju da sve planirano ispunim po planu, rekla je Lana Pudar.

PROČITAJ:   Počinje 21. sezona PL: Ima li Zrinjski snage zadržati rivale na distanci?

Mladoj Mostarki prvo slijedi Evropsko seniorsko prvenstvo u Rimu koje se održava od 11. do 18. avgusta. Iz Rima će Lanina ekipa letjeti za Limu (Peru), gdje će se od 30. avgusta do 4. septembra održati Svjetsko juniorsko prvenstvo. Nastavlja se fizički i psihički veoma zahtjevna sezona za Lanu, čiji su dosadašnji rezultati već donijeli mnogo radosti i zadovoljstva. Er.B.

The post Nastavlja se vrlo zahtjevna sezona sa još dva velika takmičenja pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima