back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Jedan dio požara na Boračkom lokalizovan, dok se drugi krak nažalost spustio u kanjon rijeke Neretve gdje je nepristupačno i nije moguće gasiti

„Kada je u pitanju požar na lokalitetu Boračkog jezera on je lokalizovan pod kontrolom je. Ekipe su na terenu kontrolišu stanje i sad za sada ovaj barem dio je lokalizovan i možemo biti zadovoljni. Međutim požar se spustio u kanjon rijeke Neretve gdje je nepristupačno, nije moguće gasiti i nažalost taj krak požara nemamo pod kontrolom nadamo se da će stanje u nekom narednom periodu biti puno bolje. Što se tiče ovog drugog dijela, povremeno zovu građani obzirom da se javi pokoji dim, ostali su panjevi unutar požarišta, oni tinjaju, ali što je najbitnije nema širenja van opožarenog područja“, kazao je Husein Hodžić, pomoćnik gradonačelnika u Službi za CZ i vatrogastvo Grada Konjica.

Da li će biti pomoći iz zraka Hodžić dodaje.

„Obzirom da imamo jedno teško stanje na Blidinju i većina je pomoći koncentrisana tu, da pomognu kolegama. Tako da su helikopteri OS raspoređeni tamo i tamo dejstvuju“, kazao je Husein Hodžić.


radiokonjic.ba
23.07.2022

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]