back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Jedan od vođa kavačkog klana: Koristio lažni pasoš BiH

Radoje Živković Žuti, jedan od vođa klana Kavaka koji je uhapšen u Turskoj, koristio je lažne putne isprave BiH na ime Andrej Jović.

Pasoš mu je izdala Policijska uprava Banja Luka sredinom prošle godine, a radi se o ukradenom identitetu, odnosno licu koje godinama nije prikupljalo dokumenta u BiH, a koji je korišten za izradu pasoša. za Živkovića na ime Andrej Jović, sa kojim je proputovao Evropu. Živković je taj dokument koristio kada je prošle godine putovao avionom u Istanbul.

Živković je 16. septembra uhapšen u akciji turske policije zbog sumnje da je organizovao ubistvo pripadnika rivalskog klana Jovana Vukotića, koji je ubijen 8. septembra u istanbulskoj četvrti Šišli u automobilu u kojem su bili njegova supruga, maloljetno dijete i vozač, koji nisu povrijeđeni.

Lažni pasoš BiH je vjerovatno nabavio Almir Jahović iz Bara, pripadnik klana Kavac, koji je uz pomoć Dalibora Ćurlika i Ljubana Poletana nabavio lažni pasoš BiH na ime Ilija Kojić iz Banjaluke.

www.oslobodjenje.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]