12.5 C
Konjic
27 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima...

Gradska izborna komisija Konjic: Neozbiljnost pojedinih članova biračkih odbora

Predsjednik Gradske izborne komisije Konjic Ejub Miljević potvrdio je...

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku "Ravne 2" u "Dolini...

Crveni križ Konjic bogatiji za instruktora predavača iz prve pomoći

Konjičanka Sarah Ćatić volonterka Crvenog križa Konjic sada je...

JELENA I NOVAK IMAJU 1 PRAVILO U ODGOJU DJECE KOJEM SE SVI ČUDE: Evo šta je mališanima strogo zabranjeno

Dok Novak ruši svetske rekorde u tenisu, Jelena Đoković se posvetila njihovoj deci Stefanu i Tari. Odgoj mališana im je na prvom mestu, a supruga jednog od najboljih tenisera svih vremena nedavno je otkrila da je knjiga potpuno promenila njene poglede na roditeljstvo.

Naime, riječ je o knjizi dr. Šafale Sabarija, popularnog autora i stručnjaka za roditeljstvo, koji pokušava spojiti zapadnu nauku sa istočnjačkom filozofijom. Ovaj pisac se zalaže za „svjesno roditeljstvo“, što podrazumijeva da roditelji preispituju svoje ranije vrijednosti i uvjerenja.

Principe obrazovanja dr Šafalija primenjuju ljudi širom sveta.

– Prestala sam da se svađam sa ćerkama oko toga šta treba da jedu. Ranije sam se mučila, molila, postavljala im ultimatume da progutaju kašičicu povrća, a oni su okretali glavu sa polusažvakanom hranom u ustima – istakla je jedna majka koja, koja poštuje smernice popularnog autora.

Zatim je primijenila potpuno drugačiju taktiku, koja je dala odlične rezultate.

– Sada sam frižider i ostavu napunio samo kombinacijama zdrave hrane i pustio sam ih da biraju šta žele. Ne samo da je manje stresa, već je neki dan moj mlađi prvi put pojeo kuvanu šargarepu – zaključuje ova majka.

Prema rečima dr Šafalima, sa decom nema „pregovaranja“ o količini sna, urednosti prostora ili ograničenom korišćenju pametnih telefona, tableta, kompjutera, jer je važno da imaju jasne i dosledne granice u svom ponašanju, koje uzeti u obzir njihove potrebe

Takođe, njena preporuka je da roditelji svakodnevno meditiraju 15 minuta. S druge strane, poznato je da Jelena i Novak redovno praktikuju meditaciju.

Jelena je nedavno istakla da decu nikada ne odgaja uz batine. Trudi se da ih nauči novim stvarima na zanimljiv i kreativan način. No, posebno je iznenadila činjenica da Stefan i Tara ne duvaju svjećice na rođendanskoj torti.

PROČITAJ:   Vaterpolo klub Invictum u kvalifikacijama Lige prvaka

– Svijeća je simbol nesebične žrtve, ona gori sama da bi dala svjetlost i sjaj drugima. Simbol je života i prosvjetljenja, uklanja strahove i mračne misli iz našeg uma i srca i predaje se svjetlosti Božijoj. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života duvanjem svjećice na torti dok zamišljamo želju – zaključila je. prenosi novu

Tenis/921806-jelena-i-novak-imaju-1-pravilo-u-odgajanju-djece-koje su-svi iznenađeni-ovdje-šta-je-strogo-zabranjeno”>www.haber.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima