back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

JKP “Standard” Konjic: Narednih dana prikupljanje i zbrinjavanje kabastog otpada

Planirani dani za prikupljanje kabastog otpada su 18., 21., 25. i 28. maj tekuće godine. Predstavnici MZ su dužni da stanovnike svoje MZ obavjeste o vremenu i mjestu na koje mogu da odlože kabasti otpad

Stanovnici MZ na području gradske zone Grada Konjica, narednih dana će moći stari namještaj, električne aparate ili drugi kabasti otpad, odložiti na mjesto koje odredi predsjednik MZ kojoj pripadaju, kako bi  radnici JKP “Standard” Konjic, isti mogli odložiti na Gradsku deponiju. Ove aktivnosti provode se u okviru proljetne akcije uređenja i čišćenja “Za moj grad Konjic”, a koju organizuje Grad Konjic u saradnji sa JKP “Standard” Konjic.

U MZ Trešanica odvoz kabastog otpada će se obavljati sutra 18.maja, a predsjednik pomenute MZ Mensur Muhibić pozvao je mještane da pripreme i već danas ukoliko su u mogućnosti iznesu svoj otpad.

“Molim stanvnike ove mjesene zajednice da otpad odlože na mjesta koja neće smetati za normalno odvijanje saobraćaja i neometan prolazak pješaka. Ukoliko stanovnci koji ne pripadaju gradskoj zoni u ovoj MZ, imaju kabastog otpada za odložiti, mogu isto tako da ga suta odlože, ali pri tome moraju javiti JKP “Standard” da dođu po isti” poručio je Muhibić.

Odlaganja i prikupljanje kabastog otpada u MZ Stari grad bit će organizovano u nedjelju 21.maja tekuće godine. Predsjednik MZ Stari grad Kenan Tinjak pri primljenom obavještenju, obavjestio je stanovnike svoje MZ o danu i mjestu na koji će moći odložiti otpad, a što je kazao i za radiokonjic.ba: “Na fb grupi stanovnika MZ sam objavio ovu informaciju, a primjerke obavještenja ću zalijepiti na određenim mjestima u svojoj MZ. S obzirom da se i prošle godine obavljala ova aktivnost, isto se nastavlja i ove tako da je mjesto odlaganja otpada pored kontejnera”.

Stanovnici MZ Novo naselje svoj kabasti otpad moći će odložiti isključivo pored kontejnera kako vi radnici JKP “Standard” Konjic isti mogli odvoziti 25. maja.

Odvoz kabastog otpada u MZ Centar prema obavještenju JKP “Standard” Konjic, organizvat će se 28. maja. Međutim, predjsenik MZ Centar Behir Balić je za radiokonjic.ba kazao da nije službeno dobio obavještenje o planiranim aktivnostima prikupljanja kabastog otpada, te da iz tog razloga ni mještani ove MZ nisu obavješteni o tome.

Iz JKP “Standard” Konjic pozivaju građane da se drže predviđenih termina, da pripreme i iznesu svoj kabasti otpad, kako bi na taj način podržali akciju uređenja i čišćenja “Za moj grad Konjic”.

radiokonjic.ba

17.05.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima