7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

JU Centar za socijalni rad Konjic danas počela sa podjelom ruksaka sa školskim priborom za 191 dijete

Podjela ruksaka sa školskim priborom će se vršiti još sutra i prekosutra od 09:00-13:00h u prostorijama JU Centar za socijalni rad u Konjicu

Više od deset godina JU Centar za socijalni rad Konjic vrši podjelu školskih torbi i školskog pribora djeci čiji se roditelji nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad Konjic. Ovogodišnja podjela je počela danas, a ovakva podrška je od značaja za roditelje, posebno samohrane, ali i višečlanu porodicu, kazali su za radiokonjic.ba roditelji koji su danas došli da za svoju djecu preuzmu školski pribor.

“Samohrani sam otac dvoje djece. Imam djevojčicu koja će sada peti razred i jedno dijete koje još ne ide u školu. Zahvaljujem se Centru za socijalni rad Konjic koji nam na ovakav način daje podršku. U vrijeme današnjih standarda teško je djecu opremiti, ali za njih se moram boriti kao i za njihovo školovanje” poručio je jedan od roditelja.

U JU Centar za socijalni rad Konjic zatekli smo i majku dvoje djece školaraca koja je došla preuzeti ruksak i pribor, a za radiokonjic.ba je izjavila: “Danas je zahtjevno opremiti jedno dijete za školu, a dvoje ili više naročito. To iziskuje mnogo finansijskih troškova, ali ovakva podrška je velika olakšica nama roditeljima koji imamo više djece koje školujemo”.

Vlada Hercegovačko- neretvanskog kantona je Gradu Konjicu odnosono JU Centru za socijalni rad Konjic dodijelila 191 ruksak sa školskim priborom za djecu koja se nalaze u stanju socijalne potrebe kazala je direktorica Centra za socijani rad Konjic Nadira Đapo.

“Odlukom Vlade HNK kao i prethodnih godina za oko 1.000 učenika sa područja HNK obezbjeđeni su ruksaci i školski pribor. Prije nego se pristupi podjeli školskih torbi i pribora, stučni radnici Centra za socijani rad u Konjicu vrše procijenu odabira djece koja će biti obuhvaćena ovim projektom po određenim kriterijima. Ovo pravo ostvaruju porodice bez ili sa minimalnim primanjima, porodice koje se nalaze na evidenciji kao korisnici stalnih novčanih primanja ili prava na jednokratnu novčanu pomoć.

Ukoliko se gleda prihod u porodici bez obzira koliko je djece u porodici, sva djeca dobijaju ruksake i pribor, jer svako djete podliježe toj podjeli iz razloga što dolazi iz istog domaćinsta kao i ostala djeca, gdje je utvrđeno da postoji minimum za ostvarivanje tog prava” izjavila je za radiokonjic.ba Đapo.

ju centar za socijalni rad konjic danas počela sa podjelom ruksaka sa školskim priborom za 191 dijete
Nadira Đapo direktorica JU Centar za socijalni rad Konjic

Međutim pomenutoj kategoriji djece pažnju posvećuju i udruženja i nevladine organizacije kao i vjerske ustanove u našem gradu, koje također obezbjede školski pribor za početak nove školske godine, tako da osim pomenuto 191 dijete, njih i više bude obezbjeđeno za školu.

Podjela školskih torbi i školskog pribora za djecu sa područja Grada Konjica vršiti će se još sutra i prekosutra od 09:00-13:00h u prostorijama JU Centar za socijalni rad u Konjicu. Iz pomenute ustanove napomjinju da prilikom preuzimanja školske torbe i školskog pribora roditelji moraju imati ličnu kartu ili neki drugi identifikacioni dokument, kako bi isti dali na uvid.

radiokonjic.ba

[email protected]

30.08.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima