3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

HNK: Javni poziv za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

Ministarstvo privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je Javni poziv za...

Judo savez Bosne i Hercegovine spreman za Evropsko prvenstvo do 23 godine u Sarajevu

Bosna i Hercegovina će biti domaćin Evropskog prvenstva u džudou do 23 godine koje će se održati u Sarajevu od 28. do 30. oktobra. Džudo savez Bosne i Hercegovine slovi za jednog od najboljih tehničkih organizatora velikih takmičenja, a ove godine su organizovali dva evropska kupa (održana u Sarajevu i Banja Luci), Svjetsko prvenstvo za kadete, te spomenuto Evropsko prvenstvo do 23 godine. , koji je pred nama.

U pripremnom periodu za pomenuto prvenstvo, Judo savez BiH je organizovao i petodnevni seminar na kojem su domaći džudisti imali priliku naučiti nove vještine od domaćih trenera, ali i od Yutoa Nishimakija, specijalnog gosta iz Japana.

“Ovdje sam prvi put, osjećam se odlično u vašoj zemlji. Moj prvi utisak je da ovdje dobro funkcionira. Svakako mislim da uz naporne treninge i ovakve vrste seminara vaši takmičari mogu postići još bolje rezultate na visokom nivou i osvajati medalje na velikim takmičenjima. Zahvaljujem se Judo savezu Bosne i Hercegovine na pozivu i prilici da zajedno treniramo”, rekao je instruktor Nishimaki.

Predsjednik Judo saveza Bosne i Hercegovine, prof. Dr Branislav Crnogorac, koji je i sam bio jedan od predavača, nije krio zadovoljstvo seminarom koji je okupio više od stotinu takmičara.

„Ovo je vrsta edukacije. Doveli smo instruktora iz Japana, zemlje koja je kolevka modernog džudoa. Sretni smo što je na naš seminar došao instruktor iz zemlje koja kontinuirano predstavlja vrh našeg sporta. Pripremamo se za organizaciju novog velikog takmičenja i moram istaći posebno zadovoljstvo povjerenja Evropske džudo unije u naš savez”, rekao je Branislav Crnogorac, prvi čovjek Judo saveza BiH.

Osim mladih snaga, seminaru na kojem je Yuto Nishimaki pokazao svoje znanje prisustvovala su i provjerena imena našeg džudo sporta, poput Larise Cerić, Tonija Miletića, Aleksandra i Anđele Samardžić.

PROČITAJ:   Konjičanin Feđa Špuren biće učesnik štafete od Bradine do Boraka

Iz Judo saveza BiH ističu da je Evropsko prvenstvo U23 kruna ovogodišnjeg rada, te da su nedavno organizovali 22. takmičenje “BiH & Nippon” kojim se slavi prijateljstvo zemalja Bosne i Hercegovine i Japana. . Na turniru je učestvovalo 250 mladih takmičara, a turnir su svojim prisustvom uveličali ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić i Makoto Ito, ambasador Japana u Bosni i Hercegovini.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima