back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Kako je nekada govorio legendarni Ivica Osim: Zar bi ijedan trener svjesno stavljao slabije igrače u tim na račun boljih?

Legenda bosanskohercegovačkog fudbala Ivica Osim “okušao se” kao novinar 1967. godine, a u novembru je pisao za Plavi vjesnik, gdje je dirnuo i navijače FK Željezničar.

Njegove radove prenio je Marko Tomaš u biografiji popularnog Straussa, gdje se pokojni Švabo dotakao i određenih kritika igrača i trenera.

– Na našim prvoligaškim utakmicama nije rijedak slučaj da publika psuje i igrače i trenere ako protivnik povede i ako domaćim igračima ne ide sve kako treba. Posebno su na udaru treneri i tehnički rukovodioci tima, iako su oni najmanje krivi. Da li bi neki trener svjesno stavljao slabije igrače u tim na račun boljih? Na taj način bi samo potkopao svoju poziciju jer mu je u interesu da njegov tim pobjeđuje i igra dobro. Uostalom, treneri i stručnjaci kluba imaju najbolji uvid u formu i kvalitet svakog igrača, a po mom mišljenju tu najveću grešku čine navijači, napisao je Osim i dodao:

– Mislim da ovde (u bivšoj Jugoslaviji, op.a) Vardar ima najzahvalniju publiku i navijače koji su veoma vezani za svoje ljubimce. Željina publika, kao i sarajevska općenito, također je divna, ali je motivirana našim rezultatima. Ako pobijedimo, sigurno je da će posjećenost sljedeće utakmice biti velika i obrnuto. Međutim, ne bih mijenjao naše navijače ni za koga drugog. Puno su nam pomogli u najtežim trenucima, kao prošle sezone, kada smo visili o koncu nakon kažnjavanja.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima