14.4 C
Konjic
30 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Lukomir: “Luka (ne)mira”?

Uvijek pišu da je u Lukomiru sve dobro, a...

KOMENTAR / Jakirović sada mora pokazati da je kompletan

Utisci se još slažu, niko nije siguran šta su...

Počela naplata parkinga kod Gradske džamije i Ćuprije

JKP Standard je počeo  sa primjenom nove Odluke o...

U pucnjavi jedna osoba teže povrijeđena

Oko 23 sata i 45 minuta na autobuskoj stanici...

Konjičani otputovali u Potočare na kolektivnu dženazu žrtvama genocida

92 Konjičana u dva autobusa jutros u 4.30 sati...

Kako je nekada govorio legendarni Ivica Osim: Zar bi ijedan trener svjesno stavljao slabije igrače u tim na račun boljih?

Legenda bosanskohercegovačkog fudbala Ivica Osim “okušao se” kao novinar 1967. godine, a u novembru je pisao za Plavi vjesnik, gdje je dirnuo i navijače FK Željezničar.

Njegove radove prenio je Marko Tomaš u biografiji popularnog Straussa, gdje se pokojni Švabo dotakao i određenih kritika igrača i trenera.

– Na našim prvoligaškim utakmicama nije rijedak slučaj da publika psuje i igrače i trenere ako protivnik povede i ako domaćim igračima ne ide sve kako treba. Posebno su na udaru treneri i tehnički rukovodioci tima, iako su oni najmanje krivi. Da li bi neki trener svjesno stavljao slabije igrače u tim na račun boljih? Na taj način bi samo potkopao svoju poziciju jer mu je u interesu da njegov tim pobjeđuje i igra dobro. Uostalom, treneri i stručnjaci kluba imaju najbolji uvid u formu i kvalitet svakog igrača, a po mom mišljenju tu najveću grešku čine navijači, napisao je Osim i dodao:

– Mislim da ovde (u bivšoj Jugoslaviji, op.a) Vardar ima najzahvalniju publiku i navijače koji su veoma vezani za svoje ljubimce. Željina publika, kao i sarajevska općenito, također je divna, ali je motivirana našim rezultatima. Ako pobijedimo, sigurno je da će posjećenost sljedeće utakmice biti velika i obrnuto. Međutim, ne bih mijenjao naše navijače ni za koga drugog. Puno su nam pomogli u najtežim trenucima, kao prošle sezone, kada smo visili o koncu nakon kažnjavanja.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima