Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Katoličke župe Grada Konjica organizovale tradicionalno božićno druženje

Na Žitačama se okupili predstavnici vjerskog, kulturnog i javnog života Grada Konjica

U organizaciji katoličkih župa Grada Konjica: Svetog Ivana Krstitelja Konjic, župe Glavatičevo, te župa Podhum- Žitače, Obri i Solakova Kula, na Žitačama je upriličeno tradicionalno božićno druženje koje je okupilo predstavnike vjerskih zajednica, župnike i časne sestre u spomenutim katoličkim župama, Refika efendiju Delića, glavnog imama Islamske zajednice u Konjicu, predstavnike javnog i političkog života s Osmanom Ćatićem, gradonačelnikom Konjica na čelu, kao i predstavnike gradskih kulturnih i obrazovnih institucija.

Obraćajući se okupljenima na proslavi najradosnijeg kršćanskog blagdana, domaćin fra Ivica Karatović, župnik župe Podhum- Žitače  uz iskazanu zahvalnost onima koji rade na dobrobit stanovnika ovog kraja, naglasio je i kako svima može biti i bolje i ljepše.

Zato se potrudimo da ne ostanemo sami sa starima i bolesnima, već da zadržimo mladost i obitelji,  te da oni zavole ovu bogatu i dragu nam BiH“ – kazao je župnik u župi Podhum- Žitače, te pozvao okupljene da budu na ponos i radost jedni drugima kao i svim ljudima s kojima žive. Druženje je završilo razmjenom prigodnih čestitki, božićnih, a potom i čestitki za bolju i ljepšu novu 2024. godinu.

katoličke župe grada konjica organizovale tradicionalno božićno druženje
Katoličke župe Grada Konjica organizovale tradicionalno božićno druženje

radiokonjic.ba

27.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima