4.9 C
Konjic
27 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Intervencija konjičkih vatrogasaca

Večeras su konjički vatrogasci imali intervenciju na gašenju požara...

Merima Tanović Čamo: Logopedija i fudbal su moje dvije velike ljubavi

Mostarka Merima Tanović Čamo, koja radi u Konjicu kao...

Omar Halilović osvojio peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Turskoj

Omar Halilović, član Karate kluba “Bošnjak” Konjic, koji se...

Bosanski ćilim na zelenoj površini

Lijepe slike našeg grada Već nekoliko dana zelenu površinu u...

Užasan epilog prometne nesreće u Vitezu, ima teško povrijeđenih, među njima i djece

Teška saobraćajna nesreća dogodila se kasno sinoć na magistralnom...

Ranjeni torcidaš: Jedan policajac mi je rekao “neka sam te upucao, smeće”

Navijač Hajduka koji je povrijeđen prilikom obračuna policije i...

KBS “Balkan” Konjic učesnik 16. Međunarodnog KUP-a  „WAKO Balkan Open 2022.”

Klub borilačkih sportova „Balkan“ Konjic ovog vikenda tačnije u subotu 22. oktobra nastupit će na 16. Međunarodnom KUP-u „WAKO Balkan Open 2022.“ koji se održava u Tešnju. Za klub iz Konjica nastupit će 4 takmičara među kojima su reprezentativci Bosne i Hercegovine, Edina Halilović i Harun Sinanović , kojima će ovo biti odlična provjera pred odlazak na Evropsko prvenstvo , dok će ovo takmičenje odmarati mladi Džan Ždrale.

kbs "balkan" konjic učesnik 16. međunarodnog kup-a  „wako balkan open 2022."
Asmar Imamović, trener KBS “Balkan” Konjic

“Stim da su i Edina i Harun seniorski reprezentativci BiH,njih očekuje nakon ovog takmičenja Evropsko prvenstvo koje će se održati 11. novembra u Antalyi u Turskoj. Tako da je za njih ovo odlična provjera i nadamo se da će sve proći kako treba. Oni su već u odličnoj formi i mogu slobodno reći da su 100% spremni. Ovog takmičenja sam oslobodio Džana Ždralu, zato što je stvarno ovu sezonu radio naporno i čeka ga jedan profi meč pred kraj godine tako da smo njega odmorili, a ova garniture boraca koja ide u Tešanj nadam se da će donijeti dobre rezultate”, kazao je Asmar Imamović trener KBS “Balkan” Konjic za radiokonjic.ba.

Pored Edine i Haruna na Balkan Open putuju i dva mlada takmičara iz Kluba borilačkih sportova „Balkan“ Konjic  a riječ je o Sinanović Ahmedu i Nuhić Naidu.

“Nastupit ćemo u Tešnju i sa dva mlada takmičara to su Sinanović Ahmed i Nuhić Naid, oni nisu u ringu oni su još uvijek na ovim mekšim površinama tj. na tatamiju oni rade blaži kontakt tj. kick light. Već su imali po dva tri meča ovo im je već četvrti meč tako da ih pripremamo sljedeće godine da pređu u ring”.

Trener Asmar Imamović ističe da se raduju odlasku u Tešanj stim da godinama unazad sa ovog takmičenja se vraćaju sa dobrim rezultatima.

PROČITAJ:   Vlada HNK: Usvojen Nacrt strateškog plana razvoja boračkog poduzetništva

radiokonjic.ba

20.10.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

Možda vas zanima