back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Kenan Dautović kandidat SDA – Stranke demokratske akcije za načelnika Općine Travnik

Aktuelni načelnik Općine Travnik Kenan Dautović dobio jednoglasnu podršku Kadrovske komisije, Izvršnog odbora i Skupštine SDA – Stranke demokratske akcije Travnik za kandidaturu na Lokalnim izborima 2024. za načelnika Općine Travnik.

Danas je u Općinskoj organizaciji SDA – Stranke demokratske akcije Travnik na adresi Mehmed-paše Kukavice br. 24/26 zasjedala Kadrovska komisija i Izvršni odbor koji su jednoglasno usvojili prijedlog predsjednika Tahira Lende da aktuelni načelnik Općine Travnik – Kenan Dautović bude kandidat SDA – Stranke demokratske akcije za načelnika Općine Travnik na Lokalnim izborima 2024. Prijedlog je jednoglasno usvojila i Skupština Općinske organizacije SDA – Stranke demokratske akcije Travnik kao najviši organ Općinske organizacije SDA – Stranke demokratske akcije Travnik na sjednici koja je upravo završena, a na kojoj je 120 delegata podržalo Dautovića.

Kenan Dautović, aktuelni načelnik Općine Travnik, rođen je 1966. godine u Travniku. U Travniku je završio osnovnu školu, u Beogradu Vojnu gimnaziju, a Vojnu akademiju u Sarajevu i Zadru. Magistrirao je i doktorirao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Aktivno govori engleski i turski jezik.

Općina Travnik na čelu sa načelnikom Kenanom Dautovićem (SDA) dobila je novu energiju i dinamiku, a što je pokazalo mnoštvo uspješnih infrastrukturnih, privrednih, poljoprivrednih, turističkih, kulturnih, sportskih, socijalnih i drugih projekata koje je Dautović lično u aktuelnom mandatu inicirao, pokretao i vodio.

Tu su posebno važni završeni projekti izgradnje Srednjoškolskog centra, izgradnje azila za napuštene životinje, nastavak izgradnje regionalnog puta Dub – Vlašić, dobijanje prava na korištenje sportskih terena u kasarni Oružanih snaga BiH, završetak prve faze radova na Travničkom korzu, rekonstrukcije Školske ulice, rekonstrukcije dionice puta Turbe – Karaula, usvajanje regulacionog plana Dolac – Polje i osnivanje Poslovne zone Polje, rješavanje stambenog pitanja za mlade bračne parove – 5 stanova za mlade bračne parove, povećanje sredstava za poljoprivredu, studentske stipendije, kulturu, vrhunske sportiste i sport općenito te drugi.

Od projekata koji su započeti ili su u fazi planiranja za završetak u ovoj godini posebno su važni izgradnja autobuske stanice i rekonstrukcija glavnog trga u Turbetu, druga faza radova na Travničkom korzu, nastavak izgradnje regionalnog puta Dub – Vlašić, izgradnja mosta Kanare, rekonstrukcija ulice Čabruša, završetak izgradnje sportske dvorane u Srednjoškolskom centru, nastavak izgradnje vodovoda Galica, izgradnja vodovoda Gorčevica – Brajići, rekonstrukcija dionice puta Turbe – Karaula, izgradnja nogometnih terena sa umjetnom travom u Han Biloj i Turbetu, izgradnja puta za Bolnicu za plućne bolesti, rekonstrukcija sportskih terena u kasarni Oružanih snaga BiH, rekonstrukcija ulica na Kalibunaru – Meljanac i Grozdovi, izgradnja vodovoda Vilenica – Slimena – Polje, izgradnja centra za reciklažu i razvrstavanje otpada, rekonstrukcija puta Bijelo Bučje – Pulac i drugi.

„Kenan Dautović je čovjek koji trenutno najbolje poznaje rad i funkcioniranje općinske administracije, političke odnose unutar ove lokalne zajednice, jer ima iza sebe izvrstan mandat općinskog načelnika i jedan je od najkvalitetnijih kadrova Stranke demokratske akcije u cjelini. Zato mislim da smo izabrali najboljeg kandidata i da je kandidatura Dautovića dobit za općinu Travnik“, kazao je Tahir Lendo –  predsjednik Općinske organizacije SDA – Stranke demokratske akcije Travnik.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima