back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Kipruto iz Kenije i Jevtić iz Srbije pobjednici “Bingo konjičkog cenera”

Pobjednik „Bingo konjičkog cenera“ na ovogodišnjem „Konjic Summer Festu“ u muškoj kategoriji je Stenly Kipruto iz Kenije. Drugo mjesto je osvojio Ivan Bubnov iz Crne Gore, a treće Uroš Gutić iz BiH.  U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Olivera Jevtić iz Srbije, drugo  Emina Alagić, a treće Alma Hrnjić, obje iz BiH.

 „Ovo je moja treća pobjeda u Konjicu. Volim da učestvujem i trčim ovdje, staza je izuzetno trasirana. Prvenstvo sam došla da uživam, ali jako sam zadovoljna i sa rezultatom i sa plasmanom“-kazala je Jevtić.

Prvo mjesto u štafetnoj utrci „Ibis Rely Race“ osvojili su Ersan Bijedić iz Čapljine i Edina Harbinja iz Sarajeva. Drugo mjesto osvojili su Alma Alijagić iz Sarajeva i Semir Beglerović iz Mostara, a treće mjesto zauzeli su Anđela Talić i Marin Talić iz Mostara.

kipruto iz kenije i jevtić iz srbije pobjednici "bingo konjičkog cenera"
Učestvovali takmičari iz 11 zemalja

Dodijeljene su i nagrade najuspješnijim takmičarima na državnom i federalnom prvenstvu na 10.000 metara.

 „Konjic Summer Fest“ održava se u sklopu manifestacije „Konjičko ljeto“ i pod pokroviteljstvom Grada Konjica. Prije početka centralnog programa prisutnim takmičarima i gostima obratio se gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, poželjevši svim učesnicima uspješne nastupe.

kipruto iz kenije i jevtić iz srbije pobjednici "bingo konjičkog cenera"
Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić

Drago mi je da se ova manifestacija održava šesti put u našem gradu. Svake godine imamo sve više učesnike i ovom prilikom čestitam ljudima iz AK „Pace“ na organizaciji, a svim učesnicima želim da se ugodno osjećaju u Konjicu i da se ponovo vrate narednih godina“-rekao je gradonačelnik Ćatić.

Danas je trčalo oko 500 takmičara u tri utrke iz 11 zemalja, a iz Konjica su učestvovala 52 takmičara, kazao je Mahir Mujić, direktor „Konjic Summer Festa“.

„Želim se zahvaliti svima koji su dali svoj doprinos manifestaciji. Ove godine imamo oko 1000 učesnika u šest utrka i mogu reći da je sve proteklo u najboljem redu. Sutra(nedjelja) imamo još puzijadu i time završavamo ovogodišnji „Konjic Summer Fest“. Hvala posebno PU Konjic, koji su odradili odličan posao sa svim volonterima, jer bezbjednost učesnika je na prvom mjestu. Mi odmah nakon ovog počinjemo pripreme za naredni festival, koji će se održati od 4.-6.jula 2025.godine“-kazao je Mujić.

kipruto iz kenije i jevtić iz srbije pobjednici "bingo konjičkog cenera"
Danas trčalo 500 takmičara u tri utrke

radiokonjic.ba

06.07.2024.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]