back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Klis pobijedio Ramu u gostima  

FK Klis je danas odigrao gostujuću utakmicu u Prozoru pobjedivši ekipu Rama rezultatom 1:3 (0:3).

Strijelci za Klis, u utakmici 24. kola Druge lige FBiH – Jug, su bili: Jelčić – autogol, Kudra i A. Kozić.

Klis je prvi na tabeli, a njegov glavni rival za osvajanje titule, ekipa HNK Kruševo ovoga vikenda nije odigrala utakmicu (odgođena za srijedu).

 

klis pobijedio ramu u gostima  
FK Klis

Šef stručnog štaba FK Klis Nedim Kudra je nakon današnje utakmice za radiokonjic.ba izjavio da su neugodno gostovanje u Prozoru uspjeli riješiti u svoju korist.

“Prvo poluvrijeme smo odigrali fenomenalno i imali prednost od 0:3, a drugo poluvrijeme HNK Rama ulazi odlučnije i agresivnije i uspjeli su nam postići taj jedan pogodak. Imali smo i mi svoje šanse koje nismo iskoristili, ali na kraju naša zaslužena pobjeda i četiri boda prednosti nad drugim, HNK Kruševo, koje igra svoju utakmicu tek u srijedu. Imamo još dva kola do kraja prvenstva i sami odlučujemo o našoj sudbini. Idući vikend igramo kući protiv Sloge Gornji Vakuf, a u posljednjem kolu u gostima, protiv Turbine.

Pratit ćemo u srijedu rezultat iz Čitluka (HNK Brotnjo – HNK Kruševo) i nadam se da ćemo već pobjedom u idućem kolu osigurati titulu, jer priželjkujemo pobjedu Brotnja protiv Kruševa u srijedu. Čestitam svojim igračima na odličnoj igri, oni su najzaslužniji za ove rezultate” – izjavio je Nedim Kudra.

klis pobijedio ramu u gostima  
Klis pobijedio Ramu u gostima  

radiokonjic.ba

21.05.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima