back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Klizanje tla u naselju Bijela u Mostaru

Iz OC CZ HNK su jutros saopštili da je 06.04.2024. godine, u ranim večernjim satima oko 18:30 sati, došlo do aktiviranja klizišta velike količine kamena zbog miniranja kamenoloma od strane radnika. Prilikom miniranja jednog dijela kamenoloma odlomio se i drugi dio, te su prouzrokovali veliku količinu kamenih odrona koja je završila u rijeci. Prilikom pada velika količina kamena je zatrpala automobile koji su se nalazili na cesti, 2 automobila su završila u rijeci, dok se za jednim automobilom traga, jer se ne zna nalazi li se pod odronom ili u vodi.          

Na sreću, automobili su u vlasništvu planinara koji u trenutku nesreće nisu bili u istim. Prema trenutnim informacijama ljudskih žrtava nema. Povrijeđene su 2 osobe, od kojih se jedna nalazila u čamcu koji je oboren prilikom pada odrona u rijeku i time prouzrokovao rast vodostaja i veliki val. Druga povrijeđena osoba se nalazila na obali u trenutku nesreće. Obje osobe su medicinski zbrinute. Policija osigurava mjesto nesreće, istraga je prekinuta sinoć zbog mraka i nastavila se jutros, naveli su iz OC CZ HNK jutros.

radiokonjic.ba/OC CZ HNK

Foto: Facebook – Dnevni avaz

07.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima