Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić" je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

Ko je organizator, ko će vratiti novac ljudima koji su kupili ulaznicu za najavljivani koncert Pjevamo i plešemo za djecu bez roditeljskog staranja

Radio Konjic nije sponzor koncerta koji nema saglasnost za održavanje

Na društvenim mrežama i plakatima, najavljivan je humanitarni koncert naziva Pjevamo i plešemo za djecu bez roditeljskog staranja koji se trebao održati 24.aprila 2023.

Budući da su sve češće zloupotrebe na osnovu sličnih aktivnosti te da na plakatima nije navedno udruženje koje je organizator koncerta, kao i da nije navedeno da li ima neophodne saglasnosti, i na koncu, gdje je navedeno da je Radio Konjic jedan od sponzora koncerta a pri tome niko nije kontaktirao našu redakciju tim povodom, provjerili smo…

Ko je organizator koncerta, da li je koncert odobren i za koju djecu bez roditeljskog staranja se organizuje ukoliko znamo da ta djeca imaju skrbnike ili su smještena u državne ustanove koje brinu o njima?

U našu redakciju se javilo još nekoliko predstavnika privrednih subjekata koji su saznali da su navedeni kao sponzori koncerta Pjevamo i plešemo za djecu bez roditeljskog staranja, a koordinator koncertne aktivnosti prihvata to kao svoju grešku i izvinjava se sponzorima koje je naveo.

Detalje poslušajte u audio zapisu ispod:

Dok se ne stekne saglasnost za održavanje koncerta, osobama koje su kupile kartu treba biti vraćen novac.

Radio Konjic će uvijek podržati sve humanitarne aktivnosti koje imaju potrebne saglasnosti i odobrenja za održavanje, te upozoriti na aktivnosti za koje se ne može ispratiti tok novca odnosno utrošak doniranog novca.

radiokonjic.ba

29.03.2023.

amra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima