0.5 C
Konjic
30 siječnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Merima Tanović Čamo: Logopedija i fudbal su moje dvije velike ljubavi

Mostarka Merima Tanović Čamo, koja radi u Konjicu kao...

Matični ured Konjic: U 2022.godini rođeno 169 beba, a umrlo 368 osoba

U Matičnom uredu Konjic, koji obuhvata i ured u...

Sport: rezultati (vikend)

FK Igman je jučer u Konjicu, u drugoj prijateljskoj...

Kokain sakrio u Fiat, pa pobjegao: 23-godišnji Mihajlo Nožica dva puta uspio da izbjegne hapšenje

Dvadesettrogodišnji Mihajlo Nožica u ponedeljak je po drugi put uspeo da izbegne hapšenje. Naime, pripadnici trebinjske policije zaustavili su Fiat Punto u Ćukovcima kod Ljubinja.

– Kada su mu policajci tražili dokumenta, pošto je znao da se traga za njim, iskoristio je trenutak kada su policajci pokušali da ga provjere i ubrzao vozilo i pobjegao. Ubrzo je automobil ostavio na putu i pješice pobjegao u nepoznatom pravcu i za njim se traga, rekao nam je izvor blizak istrazi. Saznajemo da je pretresom u vozilu pronađen kilogram kokaina vrijednosti oko 150.000 KM. Droga je bila sakrivena u presvlakama praga automobila, iza suvozačkih vrata.


Nožica je uključen u akciju Strač, u kojoj je početkom oktobra uhapšeno šest osoba zbog šverca droge. Tada nije pronađen i za njim je pokrenuta potraga.

Osumnjičeni je uhapšen u akciji Trag u avgustu 2020. godine zbog sumnje da je bio dio kriminalne grupe koju je vodio ranije osuđivani Trebinjac Nikola Šaraba. Akcija je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH, a grupa je optužena da je od septembra 2019. do avgusta 2020. godine na teritoriji Crne Gore nabavljala drogu koju je potom distribuirala na području Trebinja, Mostara, Istočnog Sarajeva. , i Dubrovnik.

www.oslobodjenje.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima