18.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Kolegij Gradskog vijeća Konjic danas zakazao vanrednu proširenu sjednicu

Povod održavanja: Klub zastupnika HDZ HNS u parlamentarnu proceduru, po skraćenom postupku, uputio Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o izdavanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacijskih objekata  

Danas u poslijepodnevnim satima je zakazana vanredna proširena sjednica Kolegija Gradskog vijeća Konjic na čijem je dnevnom redu samo jedna tačka, informisao je predsjednik Gradskog vijeća Konjic Kenan Greda.

„Razlog sazivanja vanredne proširene sjednice Kolegija Gradskog vijeća Konjic je što je Klub zastupnika HDZ HNS u parlamentarnu proceduru, po skraćenom postupku, uputio Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o izdavanju i usmjeravanju dijela prihoda preduzeća ostvarenog korištenjem hidroakumulacijskih objekata. Na dnevnom redu današnje proširene sjednice Kolegija naći će se samo jedna tačka dnevnog reda, a to je upravo ovaj Prijedlog zakona Kluba zastupnika HDZ HNK u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Kolegij Gradskog vijeća je na današnju proširenu sjednicu pozvao i zastupnike  u Skupštini Hercegovačko – neretvanskog kantona koji dolaze iz Konjica, kao i delegate u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koji dolaze iz Konjica“ – izjavio je za radiokonjic.ba predsjednik Gradskog vijeća Konjic Kenan Greda.

kolegij gradskog vijeća konjic danas zakazao vanrednu proširenu sjednicu
Kolegij Gradskog vijeća Konjic danas zakazao vanrednu proširenu sjednicu

„Eventualno usvajanje navedenog Prijedloga zakona bi se u znatnoj mjeri negativno odrazilo na strukturu budžetskih prihoda Grada Konjica. Radi navedenog, u obavezi smo hitno reagovati i u okviru svojih nadležnosti zauzeti određene stavove“ – dodao je predsjednik Gradskog vijeća Konjic Kenan Greda.

radiokonjic.ba

16.11.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima