8.5 C
Konjic
5 listopada, 2022

Drugi upravo čitaju

U područnoj školi u Bijeloj učenice iz Konjica

Djeca iz Bijele nastavu pohađaju u Konjicu Škola u Bijeloj...

JKP Standard Konjic dobilo donaciju vrijednosti oko 500.000KM

Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća Nastavljena je Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća...

Za razvoj novih biznisa u Mostaru, Konjicu i Prozor-Rami osigurano 200.000 KM

Na uvodnoj konferenciji projekta “LiNK-ujmo se radi podrške novim...

NIKAD VEĆI POKLON: 1000 dinara bonusa, 200 okretaja i SONY PS 5 – MOŽE!

Registrujte se i imajte priliku da osvojite SONY PS...

Titov bunker u Konjicu: u prvih šest mjeseci ove godine 9700 posjetilaca

Ovaj objekat je od 2017. godine predat na upravljanje...

Konjic: Danas potpisan ugovor za realizaciju podsticaja za animalnu proizvodnju

Danas su gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic Nusret Avdibegović potpisali ugovor za realizaciju podsticaja za animalnu proizvodnju, koja će omogućiti stočarima sa područja Konjica da na kvalitetniji način provedu svoje redovne aktivnosti na zaštiti stočnog fonda za što su izdvojena sredstva u iznosu od 36.000 KM.

– “Na osnovu provedenog Javnog poziva Grada Konjica danas je potpisan ugovor sa Savezom poljoprivrednih udruženja Konjic. Drago mi je da imamo ovakav savez, organizovan i stručan na čelu sa g. Avdibegovićem, a trudili smo se da uvažimo sve što su nam sugerisali. Zajednički realizujemo mnoge aktivnosti, kao što su sajmovi i Grad Konjic će i dalje biti na raspolaganju našim poljoprivrednicima. Jedan od noviteta u ovoj godini je linija sa BBI bankom. Tako će poljoprivrednici, osim sredstava koja su predviđena budžetom”, imati na raspolaganju i 2 miliona KM izjavio je gradonačelnik Osman Ćatić.

konjic: danas potpisan ugovor za realizaciju podsticaja za animalnu proizvodnju
Konjic: Danas potpisan ugovor za realizaciju podsticaja za animalnu proizvodnju

Predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic Nusret Avdibegović zahvalio se na podsticajnim sredstvima koje Grad Konjic izdvaja kroz sufinansiranje putem javnog poziva za dijagnostiku goveda, za preventivu u ovčarstvu i kozarstvu, te preventivu u pčelarstvu.

– “Podrška nam mnogo znači jer vršimo prevenciju zdravstvenog stanja životinja na našim farmama, što je najbitnije. Na našem području nemamo pojavu bruceloze, što je rezultat preventive koju provodima sa Gradom Konjic. Gradonačelnik je i ove godine  na vrijeme raspisao javni poziv, i ugovor je već u realizaciji. To je veoma važno za farmere koji imaju muzne krave, jer bez ove preventive ne mogu prodavati mlijeko”, izjavio je Nusret Avdibegović.

radiokonjic.ba

01.07.2022.

Možda vas zanima