15.4 C
Konjic
30 svibnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Druga osnovna škola Konjic obilježila Dan škole

Druga osnovna škola Konjic je danas u Sportskoj dvorani...

FK Klis postao prvak Druge lige FBiH-Jug u sezoni 2022./2023.godina

FK Klis iz Buturović Polja je postao prvak Druge...

Juniorke ŽKK Konjic Konjic šampionke ŽOL BiH

Juniorke Ženskog košarkaškog kluba Konjic ovoga vikenda su nastupile...

FK Igman će igrati u Premijer ligi BiH i naredne sezone

FK Igman je danas u utakmici posljednjeg 33.kola Premijer...

Danas odlučujuća utakmica za Igman

33.kolo Premijer lige BiH: FK Sarajevo - FK Igman...

Gradonačelnik Konjica uputio čestitke FK Igman, FK Klis i ŽKK Konjic

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić uputio je čestitke za ostvarene...

Konjic: Festival ženskog aktivizma i stvaralaštva “Planeta ŽeNERA” od 4.do 6.novembra

Udruženje žena “Nera” Konjic organizira 2.međunarodni Festival ženskog aktivizma i stvaralaštva “Planeta ŽeNERA”, koji se ove godine od 4.do 6.novembra održava pod motom “Raširi krila”. Festival će okupiti žene iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH, a bit će otvoren u petak, 4.novembra u 20 sati u holu Srednje škole Konjic, koncertom Anite Šunjić. Iste večeri će biti dodijeljene nagrade Super “Nera” i “Solidarnost na djelu”.

“Nakon pozitivnih utisaka i lijepih emocija koje smo podijelile prošle godine, ali i na insistiranje žena, odličile smo da i ove godine organiziramo Festival ženskog aktivizma i stvaralaštva. Otvaranje je u petak, u 20 sati, u holu Srednje škole Konjic, gdje će koncert pod nazivom “Podijum je ženski” održati Anita Šunjić. Nakon toga dodijelit ćemo i nagrade “Super Nera” i “Solidarnost na djelu”-kazala je Maida Jugović, članica Udruženja žena “Nera” Konjic.

Konjic: Festival ženskog aktivizma i stvaralaštva "Planeta ŽeNERA" od 4.do 6.novembra

Program se nastavlja u subotu  održavanjem dvije panel diskusije, ali i drugim edukativnim i zabavnim sadržajima.

“Panel diskusije će biti održane u holu Srednje škole Konjic. Prva počinje u 10 sati, a tema je “Institucionalni mehanizmi zaštite žena od nasilja”. Govornice na ovoj panel diskusiji će biti Nadira Đapo, direktorica Centra za socijalni rad Konjic, Alma Kozo, u ime Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK-a i Dženeta Agović iz Udruženja “Impuls” Tutin. Druga panel diskusija “Predstavljanje mreže pomagačica 4P” počinje u 11:30, a govornice će biti Meliha Sendić I Duška Andrić iz Centra za ženskih prava zenica, zatim Amela Hajvaz iz Udruženja “ženska vizija” iz Tuzle i Mediha Hadžajlić iz Udruženja žena “Nera” Konjic”-navela je Jugović.

Nakon panel diskusija u 14 sati će u Titovom bunkeru biti održana radionica “Ja Valteruša” koju će voditi Sabina Talović iz Pljevlja, a u večernjim satima, od 19:30, na programu je “Duškologija” i književnica Duška Mušić iz Ploča.

U nedjelju, posljednjeg dana festivala, će biti održana radionica “Razbibriga o sebi” koju će voditi Anela Selimović, socioterapeutkinja i Maida Jugović, psihologinja.

radiokonjic.ba

03.11.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima