back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic: Večeras omladinski iftar i prikupljanje sredstava za Palestinu

Mreža mladih MIZ Konjic večeras organizuje iftar za mlade...

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Konjic: Festival ženskog aktivizma i stvaralaštva “Planeta ŽeNERA” od 4.do 6.novembra

Udruženje žena “Nera” Konjic organizira 2.međunarodni Festival ženskog aktivizma i stvaralaštva “Planeta ŽeNERA”, koji se ove godine od 4.do 6.novembra održava pod motom “Raširi krila”. Festival će okupiti žene iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH, a bit će otvoren u petak, 4.novembra u 20 sati u holu Srednje škole Konjic, koncertom Anite Šunjić. Iste večeri će biti dodijeljene nagrade Super “Nera” i “Solidarnost na djelu”.

“Nakon pozitivnih utisaka i lijepih emocija koje smo podijelile prošle godine, ali i na insistiranje žena, odličile smo da i ove godine organiziramo Festival ženskog aktivizma i stvaralaštva. Otvaranje je u petak, u 20 sati, u holu Srednje škole Konjic, gdje će koncert pod nazivom “Podijum je ženski” održati Anita Šunjić. Nakon toga dodijelit ćemo i nagrade “Super Nera” i “Solidarnost na djelu”-kazala je Maida Jugović, članica Udruženja žena “Nera” Konjic.

konjic: festival ženskog aktivizma i stvaralaštva "planeta ženera" od 4.do 6.novembra
Konjic: Festival ženskog aktivizma i stvaralaštva "Planeta ŽeNERA" od 4.do 6.novembra

Program se nastavlja u subotu  održavanjem dvije panel diskusije, ali i drugim edukativnim i zabavnim sadržajima.

“Panel diskusije će biti održane u holu Srednje škole Konjic. Prva počinje u 10 sati, a tema je “Institucionalni mehanizmi zaštite žena od nasilja”. Govornice na ovoj panel diskusiji će biti Nadira Đapo, direktorica Centra za socijalni rad Konjic, Alma Kozo, u ime Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK-a i Dženeta Agović iz Udruženja “Impuls” Tutin. Druga panel diskusija “Predstavljanje mreže pomagačica 4P” počinje u 11:30, a govornice će biti Meliha Sendić I Duška Andrić iz Centra za ženskih prava zenica, zatim Amela Hajvaz iz Udruženja “ženska vizija” iz Tuzle i Mediha Hadžajlić iz Udruženja žena “Nera” Konjic”-navela je Jugović.

Nakon panel diskusija u 14 sati će u Titovom bunkeru biti održana radionica “Ja Valteruša” koju će voditi Sabina Talović iz Pljevlja, a u večernjim satima, od 19:30, na programu je “Duškologija” i književnica Duška Mušić iz Ploča.

U nedjelju, posljednjeg dana festivala, će biti održana radionica “Razbibriga o sebi” koju će voditi Anela Selimović, socioterapeutkinja i Maida Jugović, psihologinja.

radiokonjic.ba

03.11.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

samra@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima