Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Konjic: Francuski ambasador u BiH François Delmas posjetio Grad Konjic i razgovarao sa sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem

“Konjic je grad vrijedan pažnje” – izjavio francuski ambasador

Ambasador Republike Francuske u Bosni i Hercegovini François Delmas sa saradnicima jučer je posjetio Konjic, gdje se sastao sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem, koji je tokom susreta predstavio ostvarene rezultate Gradske uprave Konjic na raznim poljima djelovanja.

Kada sam prije nekoliko mjeseci preuzeo dužnost u Bosni i Hercegovini bilo mi je važno da posjetim Konjic, grad vrijedan pažnje i veoma dinamičan, da razgovaram sa gradonačelnikom, sa predstavnicima lokalnih preduzeća i bolje upoznam ovu značajnu zajednicu, koja očigledno ima vrlo veliki potencijal. Ovo je moja prva posjeta Konjicu i impresioniran sam nastojanjima Grada u pogledu turizma i energetske tranzicije, što su područja u kojima treba istražiti mogućnosti za saradnju sa francuskim partnerima. Zato mi je bilo važno da razgovaram sa lokalnim akterima. Uloga ambasade je da proširi veze između Bosne i Hercegovine i Francuske kao i da prati Bosnu i Hercegovinu na njenom evropskom putu” – kazao je ambasador François Delmas.

Saradnja koju smo imali sa ambasadoricom Toudic nastavljamo sa ambasadorom Delmas i izuzetno mi je drago da postoji interes za ono što činimo na polju privrednog uvezivanja i stvaranje mogućnosti za rast i razvoj privrede zasnovan na pricipima održivosti uz korištenje obnovljivih izvora energije. Nadam se da će ovakvi susreti doprinijeti kreiranju i realizaciji zajedničkih aktivnosti, kada je o privredi i obrazovanju riječ” – kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić zahvaljujući se ambasadoru na posjeti Konjicu.

radiokonjic.ba/Grad Konjic

13.02.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima