back to top
18.8 C
Konjic
20 Maja, 2024

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od norveškog komunalnog preduzeća “Bir” iz Bergena koja se sastoji od alata, mašina i HTZ opreme odnosno zimskih odijela. Ova donacija je stigla u pravo vrijeme, jer slijedi zimski period i rad u otežanim uslovima zbog niskih temperatura, snijega i kiše, kazao nam je Samir Memić, direktor JKP “Standard” Konjic.

“Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa preduzećem “Bir” iz norveškog grada Bergena dobili smo ovih dana novu donaciju u vidu alata i opreme za radnike, odnosno HTZ opreme. Dobili smo oko stotinjak zimskih komunalnih odijela, tako da je oko 90% naših radnika dobilo kvalitetnu opremu pred nastupajuću zimu”-kazao je Memić.

Preduzeće “Standard” ima dugogodišnju saradnju sa kolegama iz Norveške, a u septembru ove godine je potpisan i novi ugovor o saradnji na period od četiri godine.

konjic: jkp “standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “bir” iz norveške

“To je jedna dugogodišnja saradnja koja će biti nastavljena i u naredne četiri godine. Gradonačelnik Konjica i ja smo posjetili komunalno preduzeće “Bir” u Bergenu, gdje smo se upoznali sa novim tehnologijama i novim načinima upravljanja otpadom. Tada smo dogovorili i ovu donaciju, a u narednoj godini bi trebali dobiti još jedno specijalno motorno vozilo za odvoz smeća” -naveo je Memić.

U preduzeću “Standard” Konjic spremno dočekuju zimsku sezonu.

“Već smo odavno krenuli u pripremu za zimsku sezonu. Nabavljene su dovoljne količine posipnog materijala, a mašine su pregledane i urađeni servisi, tako da smo spremni za zimski period”-rekao nam je Samir Memić, direktor JKP “Standard” Konjic.

radiokonjic.ba

01.12.2022.godine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

samra@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima