18.3 C
Konjic
31 svibnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Program Manifestacije Dani Grada Konjica 2023

01.juni – 02.juli 2023. Danas je prezentovan program obilježavanja 16.juna...

Konjic: Sutra obustava saobraćaja

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić donio je Odluku o izmjeni...

Druga osnovna škola Konjic obilježila Dan škole

Druga osnovna škola Konjic je danas u Sportskoj dvorani...

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić povodom smrti Emira Bubala: „Ostavio je snažan pečat razvoju Konjica“

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić povodom smrti bivšeg načelnika Općine...

Prva osnovna škola Konjic danas obilježila Dan škole

Prisutni gosti uživali su u zabavnom programu kojeg su...

Grad Konjic: Sutra komemoracija Emiru Bubalu

Grad Konjic obavještava građane Konjica i javnost da će...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od norveškog komunalnog preduzeća “Bir” iz Bergena koja se sastoji od alata, mašina i HTZ opreme odnosno zimskih odijela. Ova donacija je stigla u pravo vrijeme, jer slijedi zimski period i rad u otežanim uslovima zbog niskih temperatura, snijega i kiše, kazao nam je Samir Memić, direktor JKP “Standard” Konjic.

“Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa preduzećem “Bir” iz norveškog grada Bergena dobili smo ovih dana novu donaciju u vidu alata i opreme za radnike, odnosno HTZ opreme. Dobili smo oko stotinjak zimskih komunalnih odijela, tako da je oko 90% naših radnika dobilo kvalitetnu opremu pred nastupajuću zimu”-kazao je Memić.

Preduzeće “Standard” ima dugogodišnju saradnju sa kolegama iz Norveške, a u septembru ove godine je potpisan i novi ugovor o saradnji na period od četiri godine.

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

“To je jedna dugogodišnja saradnja koja će biti nastavljena i u naredne četiri godine. Gradonačelnik Konjica i ja smo posjetili komunalno preduzeće “Bir” u Bergenu, gdje smo se upoznali sa novim tehnologijama i novim načinima upravljanja otpadom. Tada smo dogovorili i ovu donaciju, a u narednoj godini bi trebali dobiti još jedno specijalno motorno vozilo za odvoz smeća” -naveo je Memić.

U preduzeću “Standard” Konjic spremno dočekuju zimsku sezonu.

“Već smo odavno krenuli u pripremu za zimsku sezonu. Nabavljene su dovoljne količine posipnog materijala, a mašine su pregledane i urađeni servisi, tako da smo spremni za zimski period”-rekao nam je Samir Memić, direktor JKP “Standard” Konjic.

radiokonjic.ba

01.12.2022.godine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima