back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Konjic: jučer zagađenje Neretve, danas uginuće ribe u rijeci

Tokom jučerašnjeg dana Organizacija sportskih ribolovaca Konjic je na društvenim mrežama objavila fotografije i video zapis zagađene Neretve, te se obratila inspekciji.                

Federalni vodni inspektor, Mirsad Smajlagić za Radio Konjic je potvrdio da su uzorke zagađene Neretve uzeli predstavnici Agencije za vodno područje Jadranskog mora, gdje nam je potvrđeno da se uzorci nalaze na obradi u laboratoriji.

Izjava Mirsad Smajlagić

Tokom dana iz Organizacije sportskih ribolovaca su informisali da je u Neretvi primjetno uginuće ribe. Naša ekipa je tokom boravka na plaži Stari pazar zatekla pripadnike PU Konjic, kao i općinske inspektore, gdje je izjavu za Radio Konjic dao Hrabren Kapić, predsjednik Skupštine OSR Konjic.

Izjava Hrabren Kapić
konjic: jučer zagađenje neretve, danas uginuće ribe u rijeci
Konjic: jučer zagađenje Neretve, danas uginuće ribe u rijeci

radiokonjic.ba

21.07.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]