21.5 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Konjic: Koncert na otvorenom „The other side of Gipsy“ u srijedu, 23.avgusta

Vrhunski muzičari u Konjicu;  obustava saobraćaja u ulici Stara čaršija od 17 do 23 sata

Ustanova Narodni univerzitet Konjic, pod pokroviteljstvom Grada Konjica, u okviru „Konjičkog kulturnog ljeta“ organizuje koncert pod nazivom “The other side of Gipsy”. Koncert će se održati u srijedu, 23.avgusta 2023.godine na otvorenom, na lokalitetu Mirisa lipe od 20:15 sati.

Biće to program koncipiran na obradama autorskih pjesama u žanru „world music“, fuzija balkanske muzike, džeza, fanka i američke komercijalne muzike.

O ideji jednog ovakvog programa govori saksofonista Meho Radović i jedan od učesnika.

Projekat je nastao prije manje od godinu dana. Meni je palo na pamet da napravim međunarodnu saradnju sa već poznatim vokalom sa Balkana, Ivanom Kurtićem. Uvidio sam neki potencijal u njemu za napraviti priču “world music”, što je neki “in” danas u svijetu. Žanrovi koje sviramo specifični su, mi učimo svirati naše autorske pjesme, odnosno Ivanove autorske pjesme u nekim modernijim džez fuzijama, popularnoj američkoj muzicim biće to miks u žanrovima. Učesnici su naša poznata imena: Amar Češljar će svirati bubnjeve, Edvin Hadžić bas, Haris Kartal klavir, Mustafa Behmen gitaru, Ivan će pjevati. Imat ćemo još jednog gosta na koncertu, ali to još nećemo otkrivati“, kazao je Radoović.

Ovo je prvi put da mi uživo sviramo naš repertoar, drago mi je što je to Konjic, jer generalno i moji rani počeci bavljenja muzikom su uvijek bili vezani za Konjic. Drago mi je što će projekat koji bi trebalo da ostavi pečat u mojoj karijeri će se prvi put desiti u Konjicu“, istaknuo je Radović.

konjic: koncert na otvorenom „the other side of gipsy“ u srijedu, 23.avgusta
Konjic: Koncert na otvorenom „The other side of Gipsy“ u srijedu, 23.avgusta

Ulaz je slobodan, a povodom ovog muzičkog događaja u našem gradu, 23. avgusta biće obustavljen saobraćaj u ulici Stara čaršija u terminu od 17 do 23 sata, na potezu od UR „Miris ljeta“ do restorana „Konak“ (kaldrmisani dio ulice). 

NU Konjic/radiokonjic.ba

22.08.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima