Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Konjic: Ministar saobraćaja i veza HNK Ivo Bevada i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić razgovarali o unapređenju saobraćajnica na području Konjica

U posjeti Gradu Konjicu danas je boravio ministar saobraćaja i veza Hercegovačko-neretvanskog kantona Ivo Bevanda sa saradnicima, gdje je tokom sastanka sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem razgovarao o stanju saobraćajnica na području Konjica i aktuelnim potrebama za rekonstrukcijom pojedinih regionalnih cesta.

Kako su u toku aktivnosti na donošenju Budžeta Hercegovačko-neretvanskog kantona, a nakon toga i donošenje Programa Uprave za ceste Ministarstva saobraćaja i veza HNK, naglasak tokom današnjeg razgovora stavili smo na regionalne saobraćajnice i važne lokalne priključne ceste. Nama sada slijedi izrada Programa, a kasnije ulazak u projekte” – kazao je ministar Bevanda, predstavljajući aktivnosti Ministarstva saobraćaja i veza HNK.

U prošloj godini smo već imali određene aktivnosti po pitanju same izrade programa sanacije regionalne ceste R – 435, koja vodi kroz gradsko središte i nadam se da će se upravo ova cesta, koja je prioritetna kada je u pitanju grad Konjic, naći u punom kapacitetu u samom Budžetu HNK , kao i Budžetu Uprave za ceste” – kazao je gradonačelnik Ćatić, zahvaljujući se ministru Bevandi  na pravovremenoj posjeti Konjicu, kada su pripreme za planiranje projekata u toku.

radio konjic.ba / Grad Konjic

06.02.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima