back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

Konjic: muškarac iz revolta divljao po ulicama

“Događaj je prijavljen u 10:55 h u PS Konjic. Telefonom se obratio J.B. (1985) iz Konjica i prijavio da u ulici Maršala Tita M.A. (1993) iz Konjica drvenom letvom udara po parkiranim vozilima i vozilima u pokretu. Upućena je patrola policije na lice mjesta gdje je utvrđeno da je M.A. oštetio teretno motorno vozilo MAN vlasništvo preduzeća “PBP” gdje je vozač M.M. 1986 iz Konjica zadobio povrede od krhotina stakla te se javio u Hitnu medicinsku pomoć gdje su od strane dežurnog ljekara konstatovane povrede ali se nije iznasio stepen povrede” za radiokonjic.ba kazao je  je Ismail Kadić, rukovodilac OC PU Konjic

“Nakon toga M.A. je otišao u ulicu Luka gdje je drvenom letvom oštetio interfon i ulazna vrata zgrade u kojoj je nastanjen N.N (1985) iz Konjica. Također je utvrđeno da je u ulici Maršala Tita razbijeno vjetrobransko staklo na putničkom vozilu marke Audi vlasništvo S.E. te da je M.A. ispred ugostiteljskog objekta “Kula” bacio stolicu preko ceste, prevrnuo vazu sa cvijećem i na terasu objekta bacio betonsku kocku. U tom momentu pored ugostiteljskog objekta “Kula” naišlo je vozilo marke BMW kojim je upravljao Š.H. iz Konjica, vozilo se nalazilo u pokretu, pri čemu je M.A. odvalio zadnji brisač vozila i zadnje vjetrobransko staklo na vozilu”- dodao je Kadić.

U 11:15h u ulici Donje polje M.A. je lišen slobode te je u PS Konjic alkotestiran i nije imao alkohola u organizmu. M.A. je izjavio da je oko 10:50 sati u ugostiteljskom objektu “Zanzibar” fizički napadnut od strane N.N i Dž. M. (1994) iz Konjica te da je iz revolta razbio navedena vozila. Uvidom u video nadzor PS Konjic utvrđeno je da je od strane N.N. i Dž.M.  narušen javni red i mir fizičkim napadom na M.A. Kriminalistička obrada je u toku, protiv lica N.N. i Dž.M biće podnesene  prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira  –kazao je Ismail Kadić, rukovodilac OC PU Konjic.

radiokonjic.ba

14.10.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

kontakt@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima