7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Konjic: Odigrana predstava “Luda kuća”

Večeras je u kino-sali Narodnog univerziteta Konjic odigrana predstava “Luda kuća”, u kojoj su igrali: Armin Omerović, Aida Bukva, Edin Drljević, Senka Oruč, Mirsad Imamović i Midhat Slatina.

Konjička publika, koja je u velikom broju prisustvovala predstavi, uživala je u komediji koja je obilovala bosanskim humorom i u kojoj su glumci prikazali scene iz svakodnevnice običnog čovjeka.

konjic: odigrana predstava “luda kuća”
Konjic: Odigrana predstava “Luda kuća”

Glavni glumac u predstavi Armin Omerović je izjavio za radiokonjic.ba da je zadovoljan odzivom publike.  

Puna sala je bila do kraja predstave, cijelo vrijeme nas je publika pratila sa salvama smijeha, a smijeh je lijek. Ovo je petnaesta predstava, veliko mi je zadovoljstvo i možda je jedno od mojih najdražih igranja” – rekao je glumac nakon predstave.

Njegova koelgica u predstavi, Aida Bukva, izjavila je da je ljudima potrebna jedna ovakva predstava.

Od kada smo napravili ovu predstavu sa Arminom Omerovićem u glavnoj ulozi Zaima uvijek je bilo puno i publika sjajno reaguje. Mislim da nam produže predstavu ti smijehovi, dok ih sačekamo, a ovo je jedna zabavna, lagana predstava bez puno brige i mislim da takvo nešto ljudima i treba. To i radimo zbog publike i stalo nam je i da smo posjećeni i da su ljudi zadovoljni. To je nama uvijek podsticaj da dalje nastavimo da radimo nove predstave i da ovu poboljšamo” – poručila je Aida.   

Predstava je rađena po tekstu Edina Drljevića, u režiji Saše Petrovića.

konjic: odigrana predstava “luda kuća”
Konjic: Odigrana predstava “Luda kuća”

Glumci će ovu predstavu 1. septembra odigrati u Srebreniku.

radiokonjic.ba

Foto: radiokonjic.ba

30.08.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima