-4.5 C
Konjic
8 veljače, 2023

Drugi upravo čitaju

Intervju sa novoimenovanim direktorom JU Dom zdravlja Konjic

Doktor Džemal Hajduk: "Ovo je vruć krompir u rukama,...

Počelo drugo polugodište: u Konjicu danas nastava online, đaci sutra u školskim klupama

Prvi školski dan drugog polugodišta u školskoj 2022/2023. godini...

„Merhametove“ humanitarne kase na tri lokacije u Konjicu

„Merhametove“ humanitarne kase se nalaze u objektima: Bingo Konjic,...

Udruženje učitelja Kantona Sarajevo održalo seminar u Konjicu

Proteklog vikenda Udruženje učitelja Kantona Sarajevo je održalo seminar...

Konjic: Održan sastanak Osmorke i HDZ-a BiH

Usaglašeno da premijer Vlade FBiH bude lider SDP-a BiH Nermin Nikšić, a predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto

U Konjicu je danas održan sastanak Osmorke i HDZ-a BiH na kojem je usaglašeno da će premijer Vlade FBiH biti lider SDP-a BiH Nermin Nikšić, dok će predsjedavajuća Vijeća ministara biti Borjana Krišto. Sastanak je održan kako bi se razgovaralo o detaljima formiranja federalne i državne vlasti, a po završetku sastanka obje strane su bile optimistične što se tiče nastavka pregovora, izrazivši nadanje da će do kraja ove godine biti formirana Vlada FBiH i Vijeće ministara.Nermin Nikšić kazao je da je na dananšnjem sastanku atmosfera bila veoma konstruktivna i da se otvoreno razgovoralo o svim stvarima.

Nermin Nikšić, lider SDP-a BiH

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izrazio je zadovoljstvo ishodima današnjeg sastanka, kazavši da su pažnju usmjerili na stvaranje pozitivnijeg ambijenta i donošenje usaglešenih partnerskih odluka.

Dragan Čović, lider HDZ-a BiH

Elmedin Konaković, lider NiP-a, kazao je da su spremni podržati sve projekte u BiH, poštujući nadležnosti institucija, te da su u prvi plan stavili sve ono oko čega se mogu dogovoriti.

Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a

Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH, najavio je da će najvjerovatnije Osmorka imati četvrtog ministra u Vijeću ministara, a do sada su bila po tri ministra iz tri naroda.

Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH

radiokonjic.ba

07.12.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima