1.5 C
Konjic
29 siječnja, 2023

Drugi upravo čitaju

U konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini

Već decenijama Radio Konjic ima čast poželjeti dobrodošlicu bebama...

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela

Večeras su u Sportskoj dvorani Konjic odigrane polufinalne utakmice...

JKP „Standard“: Apel vozačima da preparkiraju vozila radi čišćenja snijega

Samir Memić, direktor JKP „Standard“ Konjic za radiokonjic.ba je...

Jeste li znali zbog čega naziv Glavatičevo i zašto je važan Stari grad Kom

Kom u Glavatičevu je bio značajan vojni, privredni i...

Konjic: Održane javne rasprave o Nacrtu budžeta Grada Konjica za gradske mjesne zajednice

Nacrt budžeta Grada Konjica za 2023.godinu iznosi 21.915.000 KM i ovim dokumentom je predviđeno da za kapitalne projekte bude izdvojeno 5.140.000 maraka. U ovom dijelu je ostavljeno prostora mjesnim zajednicama da sa svojim zahtjevima kreiraju Nacrt budžeta kroz javne rasprave, kazala je Aida Hakalović, iz Službe za privredu i finansije. Danas su održane javne rasprave za mjesne zajednice Centar, Stari Grad, Trešanica i Novo Naselje.

Aida Hakalović iz Službe za privredu i finansije Grada Konjica
Konjic: Održane javne rasprave o Nacrtu budžeta Grada Konjica za gradske mjesne zajednice
Javne rasprave o Nacrtu budžeta Grada Konjica za 2023.godinu

Javnim raspravama za mjesne zajednice Centar, Stari Grad i Novo Naselje je prisustvovao jako mali broj građana, dok je nešto bolja posjećenost bila na javnoj raspravi za Mjesnu zajednicu Trešanica. Predsjednici mjesnih zajednica su i ovog puta iznijeli niz problema i zahjeva prema resornim sluzbama, od asfalitirnaja i betoniranja soabraćajnica, ulične rasvjete, kanalizacije, uređenja prostora za dječija igrališta, ali i druge probleme koji su prisutni na terenu. Behir Balić, predsjednik Mjesne zajednice Centar, kazao je da ova mjesna zajednica nije registrovana i nema svoje sjedište.

Behir Balić, predsjednik MZ Centar
Konjic: Održane javne rasprave o Nacrtu budžeta Grada Konjica za gradske mjesne zajednice
Slab odziv građana javnim raspravama

I građani Mjesne zajednice Trešanica su ukazali na probleme koje imaju na terenu, a sve to su objedinili u niz zahtjeva koji su, uglavnom, isti kao i prethodnih godina. Dio projekata je realiziran u ovoj godini, a u ovoj mjesnoj zajednici očekuju nastavak provođenja aktivnosti kada je u pitanju infrastruktura i u narednoj godini, kazao je Mensur Muhibić, predsjednik MZ Trešanica.

Mensur Muhibić, predsjednik MZ Trešanica

Amer Ćukas, predsjednik Mjesne zajednice Novo Naselje kazao je da se u posljednje dvije godine radilo na terenu, kako bi se unaprijedio život građana, a i za narednu godinu imaju zahtjeve na uređenju ulica, dječijih igrališta, postavljanju javne rasvjete i sl.

Amer Ćukas, predsjednik MZ Novo Naselje

radiokonjic.ba

09.12.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima