16.5 C
Konjic
29 svibnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Konjičani ispratili još jednu generaciju maturanata

Svečanim defileom maturanti se oprostili od srednjoškolskog obrazovanja ...

10.FGBiH: Odigrana predstava “Bujrum moji”

U OFF programu 10.festivala glumca BiH održan "In memoriam...

VLADA HNK: U zakon uvedeno pravo na dječiji dodatak za djecu s poteškoćama u razvoju ili invaliditetom

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona na današnjoj je 202. redovnoj sjednici,...

Odličan nastup bodi bildera iz BiH na EP u Mađarskoj

Selektor Reprezentacije Bosne i Hercegovine u bodi bildingu i...

Juniorke ŽKK Konjic Konjic šampionke ŽOL BiH

Juniorke Ženskog košarkaškog kluba Konjic ovoga vikenda su nastupile...

FK Klis postao prvak Druge lige FBiH-Jug u sezoni 2022./2023.godina

FK Klis iz Buturović Polja je postao prvak Druge...

Konjic: Osnovna muzička škola s pravom javnosti “Rezonanca” održala novogodišnji koncert

Osnovna muzička škola s pravom javnosti „Rezonanca“ Konjic održala je večeras na Kamernoj sceni Narodnog univerziteta Konjic novogodišnji koncert na kojem su nastupili učenici ove škole i dječiji hor. Predstavili su se učenici koji pohađaju Odsjeke za klavir, gitaru i violinu, kao i pop-rock sekciju.

Biljana Handžo, direktorica Osnovne muzičke škole s pravom javnosti „Rezonanca“ Konjic, kazala je da je novogodišnji koncert bio prilika da djeca pokažu šta su naučila, ali i da zajedno sa svojim profesorima, roditeljima i prijateljima, podijele radost novogodišnjih praznika.

„Zaista sam sretna, jer je Kamerna scena bila prepuna, kako roditelja, tako i prijatelja i rodbine. Sam osjećaj da toliko ljudi dolazi slušati klasičnu muziku, daje mi satisfakciju za sve ovo što radimo, i posebno mi je važna ta veza između učenika, roditelja i škola. Večeras se predstavila trećina učenika i trudili smo se osmisliti zanimljiv muzički program za Novu godinu“ -kazala je direktorica Handžo. U večerašnjem koncertu uživali su posebno učenici koji su rado pokazali svoj telenat, ali i sve ono što su vrijedno naučili sa profesorima tokom školovanja.

Ajdin Sultić i Ivano Rajič su učenici 6.razreda osnovne muzičke škole i članovi pop-rock sekcije.

Konjic: Osnovna muzička škola s pravom javnosti "Rezonanca" održala novogodišnji koncert
Ajdin Sultić i Ivano Rajič

„Jako sam zadovoljan školom, a profesori su odlični. Pop-rock sekciju sam izabrao, jer se bavim pjevanjem, a sviram i gitaru, tako da sam želio naučiti i akorde, kako bih mogao istovremeno svirati i pjevati“– kazao je Sultić, dok je njegov prijatelj Ivano rekao da, također, voli svirati gitaru.

„Želim da poboljšam svoje sviranje, a muzika me opušta i kada mi je dosadno uzmem gitaru i zasviram“-dodao je Ivano.

Konjic: Osnovna muzička škola s pravom javnosti "Rezonanca" održala novogodišnji koncert
Zina Ivković i Rijad Kadić

Rijad Kadić i Zina Ivković su imali zajednički nastup, a oboje su zadovoljni muzičkim školovanjem.

„Imam 11 godina i pohađam 3.razred osnovne muzičke škole. Sviram violinu, jer volim ovaj instrument“-veselo nam je rekao Rijad, a sreću nije krila ni Zina.

„Ovogodišnji sam prvi maturant violine i ovo mi je bilo najljepših šest godina. Učestvovala sam i na takmičenjima , pa sam tako tri godine zaredom prolazila na audiciji za koncert mladih talenata u Mostaru, zatim na federalnom takmičenju iz violine na kojem sam osvojila treće mjesto, a nastupila sam u aprilu i na Internacionalnom festivalu muzike „Primavera“ u Bijeljini, gdje sam, također,  osvojila treće mjesto“-kazala je Zina.

Braća Amar i Asmir Hondo učenici su 5. i 2.razreda muzičke škole.

Konjic: Osnovna muzička škola s pravom javnosti "Rezonanca" održala novogodišnji koncert
Amar i Asmir Hondo

„Kao mali sam zavolio klavir i jedva sam čekao da se upišem u školu. Dok sviram osjećam se veoma dobro. Volim klasičnu muziku, ali i hip-hop“-rekao je Amar, dok se njegov brat opredijelio za gitaru.

„Uvijek mi je gitarala imala neki fin zvuk i želio sam svirati baš ovaj instrument“-dodao je Asmir.

Nastupom svojih učenika zadovoljni su bili i profesori Emela Osmančević-Turak i Emir Bečirović.

„Nastupilo je pet mojih učenika i prezadovoljna sam njihovim nastupom. Ovo svaki put bude prilika da roditelji vide napredak svoje djece. To su posebna djeca, jer nema svako dara za ovo i trebamo ih uvažavati i prenositi im naše znanje“-istaknula je Osmančević-Turak. I profesor Emir Bečirović iskazao je slično zadovoljstvo.

„Večeras je nastupilo mojih šest učenika, kao i nekoliko učenika od profesora Benjamina Harbe. Prezadovoljan sam, jer se djeca svaki put dobro pripreme za ovakve koncerte. S obzirom da vodim i pop-rock sekciju potrudimo se da uvijek donesemo neki novi repertoar za publiku“ -naveo je Bečirović.

Po završetku koncerta, učenicima i mališanima iz hora, Djeda Mraz je podijelio novogodišnje paketiće, koje je zahvaljujući sugrađanima Ameli i Sanjinu Bubalo, osigurala organizacija „Adra“. Za ovu njihovu gestu Biljana Handžo, direktorica Osnovne muzičke škole s pravom javnosti „Rezonanca“ Konjic, uručila im je zahvalnicu. Dio paketića osigurala je i Osnovna muzička škola „Rezonanca“.

radiokonjic.ba

21.12.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima