4.4 C
Konjic
6 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Konjic: Potpisan ugovor za izradu adresnog registra

Grad Konjic, Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove HNK u nastojanjima da se uskoro krene sa izradom adresnog registra na području Konjica obezbjedili su uslove za realizaciju ovog projekta.

Ugovor o zajedničkim aktivnostima i realizaciji izrade projekta označavanja naselja, ulica i trgova nazivima, i zgrada kućnim brojevima s izradom  registra prostornih jedinica, nakon predstavnika Federalne uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, danas su u Gradskoj upravi Konjic potpisali gradonačelnik Osman Ćatić i direktor Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove HNK Ivan Lesko. Tokom sastanka kojem su uz predstavnike Službe za geodetske, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Grada Konjica prisustvovali predstavnici izvođača radova firme Geometrika d.o.o. Grude razgovarano je o načinu realizacije pomenutih aktivnosti.

“Riječ je o značajnom projektu koji se realizuje na području Hercegovačko-neretvanskog kantona i sada krećemo sa aktivnostima koje se odnose na Konjic. U prvoj fazi izrade adresog registra izvršit će se analiza postojećeg stanja adresnog sistema u Konjicu, kako bi se on uskladio sa Zakonom o naseljenim mjestima u Federaciji BiH. Nakon toga uslijedit će faza evidentiranja postojećih adresa u naseljenom mjestu Konjic, a potom će biti urađen projekat u kojem će biti definisan obuhvat poslova za fizičko označavanje objekata u naseljenom mjestu Konjic tablama ulica i kućnim brojevima” – kazao direktor Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove HNK Ivan Lesko, naglašavajući da se sve radi u cilju uređenja adresnog sistema u kojem između ostalog više neće biti oznaka bb (bez broja).

Mirna Habibija-Sultanić, pomoćnica gradonačelnika za geodetske i imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina izrazila je zadovoljstvo što se krenulo u navedene aktivnosti, naglašavajući značaj projekta kojim će se označiti veliki broj neoznačenih ulica i trgova,kao i stambenih objekata, što će olakšati dostavu pošte, nalaženje lokacije, te omogućiti korištenje modernih tehnologija za traženje lokacija – GPS navigacija

“Projekat u udjelu od po 25 % finansiraju Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove HNK, dok Grad Konjic učestvuje sa 50 % udjela finansiranja. Aktivnosti na realizaciji počinju uskoro i u narednom periodu očekujemo saradnju građana Konjica sa predstavnicima firme Geometrika do.o. koja će izvoditi radove, kako bi se ovaj projekat što prije mogao završiti” – kazala je pomoćnica gradonačelnika za geodetske i imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Grada Konjica.

radiokonjic.ba/konjic.ba

27.09.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima