7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Konjic: Predstavljena pozitivna praksa Norveške u korištenju potencijala vjetra za proizvodnju električne energije

Posredstvom ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Bakira Sadovića i predsjednika Bosansko-norveške privredne komore Ahmeda Lindova u Konjicu je boravila delegacija privrednika iz oblasti obnovljivih izvora energije iz Norveške.

Tokom posjete upriličen je sastanak sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem sa saradnicima i predstavnicima Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic.

S obzirom da je Norveška jedna od vodećih zemalja u korištenju potencijala energije vjetra, gosti iz Norveške ovom prilikom su predstavili pozitivnu praksu i svoja iskustva koja bi se mogla primjeniti u budućnim aktivnostima Grada Konjica u procesu energetske tranzicije.

Kako je istaknuto tokom sastanka da bi se energija vjetra mogla iskoristiti po uzoru na Norvešku, potrebno je izvršiti istraživanja za koja je iskazan zajednički interes.

radiokonjic.ba/konjic.ba

31.08.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima