back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Konjic: Predstavnici italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl, u septembru otvaraju sestrinsku firmu u Konjicu – danas potpisan ugovor o realizaciji projekta koji će omogućiti zapošljavanje 20 radnika

Danas su gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, direktor italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl. Emanuele Verzegnassi i projekt menadžer firme “Eurosjaj” Konjic Admir Pekić potpisali ugovor o pokretanju sestrinske firme CO.VE. u Konjicu, koja bi trebalo da počne sa radom u septembru 2022. godine i omogući zapošljavanje 20 radnika.

“Grad Konjic nastoji biti na usluzi privrednicima i stvoriti povoljan poslovni ambijent za potencijalne investitore. Te mjere daju rezultate, što su na naše zadovoljstvo prepoznali predstavnici firme iz Italije koji su odlučili da investiraju u Konjic, nakon što smo im prilikom njihovog nedavnog boravka prezentirali sve ono što Konjic pruža kada je riječ o poslovanju”, izjavio je gradonačelnik Ćatić za radiokonjic.ba, nakon potpisivanja ugovora.

Gradonačelnik je dodao da su italijanske privrednike upoznali i sa susjednom općinom Jablanica i kako se nada da će uskoro italijanski privrednici proširiti svoje proizvodne kapacitete i na područje Jablanice, ali i drugih bh sredina.

konjic: predstavnici italijanske kompanije co.ve. engineering srl, u septembru otvaraju sestrinsku firmu u konjicu – danas potpisan ugovor o realizaciji projekta koji će omogućiti zapošljavanje 20 radnika
Konjic: Predstavnici italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl, u septembru otvaraju sestrinsku firmu u Konjicu – danas potpisan ugovor o realizaciji projekta koji će omogućiti zapošljavanje 20 radnika

Admir Pekić, projekt menadžer firme “Eurosjaj” Konjic je izjavio da su prilikom nedavnog boravka u našoj zemlji predstavnici firme CO.VE Engineering Srl. odlučili da pokrenu firmu u industrijskoj zoni u Konjicu, jer im se dopao ambijent.

“Otvaranje firme je započelo, radovi su započeli, potpisan je ugovor sa firmom “Eurosjaj” koja će iznajmljivati prostor i biti podrška, a s druge strane firma CO.VE planira da zaposli 20 radnika od septembra”, izjavio je Pekić.

Direktor italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl. Emanuele Verzegnassi je nakon potpisivanja ugovora izjavio da su nakon prve posjete Konjicu uvidjeli ljubaznost, susretljivost i organizaciju ljudi koji rade na tim projektima.

“Počinjemo investiciju naše firme u Konjicu i ono što smo pronašli ovdje je početak jedne lijepe priče. Krajem avgusta ćemo ponovo doći u Konjic sa potencijalnim investitorima iz Njemačke, Austrije i Italije da vide Konjic i Jablanicu i nadam se da će biti zadovoljni kao što smo bili i mi, i da ćemo privući te investiture, jer je bitno da ulažu u BiH, i da se ta priča nastavi”, izjavio je g. Emanuele Verzegnassi.

radiokonjic.ba

14.07.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]