back to top
18.8 C
Konjic
20 Maja, 2024

Konjic: Promovisana knjiga”Između dva zla/između scile i haribde”, autora Alije Redžepovca

Večeras je u Bosanskoj sobi Narodnog univerziteta Konjic promovisana knjiga „Između dva zla/između scile i haribde“, autora Alije Redžepovca. Riječ je o autoru koji je rođen u Konjicu, odnosno u selu Gobelovina, a već 40 godina živi i radi kao prosvjetni radnik u Velikoj Kladuši. Govoreći o knjizi, autor je kazao da knjiga govori o hiljadugodišnjem zlu, koje se događa Bosni i Hercegovini i svim njenim stanovnicima.

Posebnu pažnju u knjizi sam posvetio periodu koji se odnosi na proteklih 200 godina života BiH, gdje su dva zla, a to su Velika Srbija i Velika Hrvatska, nastala i pokušavam da nađem „sjeme“ tog zla, čiji korjeni razaraju Bosnu. U posljednjih trideset godina života u BiH, također, tražio sam odgovore zašto je to tako, zašto se odjednom sve to desilo, ako znamo da smo u vremenu bivše države, živjeli sasvim normalno. Tada smo razvijali bratstvo i jedinstvo , koje je odjednom nestalo i počeo sam se pitati zašto se to desilo i zašto se odjednom pojavila mržnja i kako objasniti mladim ljudima zašto se to zlo dogodilo nama i zašto se uvijek tenzije vode za Bosnu i oko Bosne”-kazao je Redžepovac.

Knjiga je iz štampe izašla prošle godine, a rad na ovom djelu je trajao duži niz godina. Autor je objedinio saznanja do kojih je došao kroz svoj profesionalni rad u prosvjeti, ali i kroz dodatna istraživanja o pomenutoj temi.

radiokonjic.ba

20.01.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima