13.1 C
Konjic
30 studenoga, 2023

Drugi upravo čitaju

Konjic se priključuje protestima zbog ubistva žene u Bihaću

Objavljen je poziv na proteste širom Bosne i Hercegovine zbog sve češćeg nasilja nad ženama koji, u nekim situacijama, rezultira i femicidom. Najavljeni su mirni protesti u Konjicu koji će se održati sutra u 15:00 sati na Trgu državnosti.  

„Sutrašnji protest je nastao u organizaciji neformalnih grupa svih udruženja širom BiH kako bi poslali jasnu poruku da mi žene kažemo jednu solidarnu poruku: NIJEDNA VIŠE. Zajedno smo tu da kažemo da je dosta terora nad ženama i nijemog posmatranja dok ginemo u našim domovima i na ulicama naših gradova. Nismo ničije privatno vlasništvo, mi smo svoje, bučne i odlučne da odbranimo jedna drugu. Dosta nam je nasilja i STOP FEMICIDU“ – kazala je za radiokonjic.ba Maida Jugović, članica Udruženja „Nera“.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

radiokonjic.ba

13.10.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima