22.3 C
Konjic
23 rujna, 2023

Drugi upravo čitaju

Otkriveno spomen-obilježje u Podorašcu

Danas je u haremu džamije u Podorašcu otkriveno spomen-obilježje...

Hemoroidi – simptomi, liječenje, prevencija

Hemoroidi su stanje kada vene u području rektuma ili...

U ponedjeljak promocija knjige “Andrićev skriveni tetar” autora Almira Bašovića

Manifestacija "Teatar baština '23" započela je omažom Zulfikaru Zuki...

MDD “Merhamet” pokrenulo humanitarnu akciju pomoći narodu Maroka

Merhametove kase u koje možete donirati novac nalaze...

Održana radionica „Putem Zukinih karikatura“

Povodom 103. godišnjice od rođenja Zulfikara Zuke Džumhura upriličena...

Konjic: U ponedjeljak će u školske klupe sjesti 1.691 osnovac

Nastava u novoj školskoj 2023./2024.godini u HNK-u počinje u ponedjeljak, 4.septembra. Škole na području Grada Konjica spremno dočekuju nastavni proces, a učenici će i ove godine dobiti besplatne udžbenike. U pojedinim školama, nažalost, ove godine nemaju prvačića, ili imaju tek jednog ili dva učenika, što je ,uglavnom, slučaj u ruralnim područjima.

U Prvoj osnovnoj školi Konjic nastavu će pohađati više od 500 učenika, kazao je direktor Omer Kozić, dodavši da će roditeljima koji imaju potrebu za tom uslugom, biti omogućen produženi boravak za njihovu djecu.

“Prema evidentnim listama imamo u redovnoj nastavi 577 učenika i 15 učenika s poteškoćama u razvoju koji dolaze u Dnevni centar. U centralnoj školi imamo 63 prvačića, a u područnim školama u Bijeloj i Repovcima po jednog prvačića. Imamo i jednog učenika koji nastavu pohađa po hrvatskom planu i programu. Što se tiče produženog boravka, prema trenutnim informacijama, imamo 26 djece koji će biti podijeljeni u dvije grupe”-kazao je Kozić.

Druga osnovna škola Konjic jedna je od najbrojnih u HNK-u, i nastavni proces spremno dočekuju, kazala je Munevera Tinjak, direktorica ove obrazovne ustanove.

“Sve je spremno za početak nove školske godine. U našoj školi nastavu će pohađati 798 učenika,  odnosno u centralnoj 704, u područnoj školi Podorašac 49, u Bradini 37, u Spiljanima 4 i u područnoj školi Džepi 4 učenika. U prvi razred upisano je 88 učenika, u centralnoj 80, u Podorašcu 2, Bradina 3, Spiljani 2 i Džepi jedan učenik”-navela je Tinjak.

Direktor Osnovne škole Seonica, Zijad Halilović, kazao je da imaju 57 učenika od kojih su dva prvačića. U Osnovnoj školi Parsovići ove godine će imati 11 učenika manje u odnosu na prošlu godinu, kazao je direktor Džemal Ćutahija. On je dodao da u centralnoj školi nemaju upisanih prvačića, dok je u područnoj školi Gorani upisan jedan prvačić. Nastavu u Osnovnoj školi Čelebići će, prema riječima direktora Nijaza Kurtovića, pohađati 203 učenika u 22 odjeljenja, odnosno u centralnoj školi 14, a ostatak su kombinovana odjeljenja u područnim školama Ribići, Lisičići, Grabovci, Idbar i Orahovica. U prvi razred upisano su 24 učenika.

Osnovna škola Glavatičevo u novoj školskoj godini će imati svega 20 učenika, pet manje u odnosu na prošlu godinu, a među upisanim učenicima nema ni jednog u prvom razredu, potvrdio nam je direktor Edin Halilović.

Svim učenicima i nastavnicima želimo uspješnu novu 2023./2024. školsku godinu.

radiokonjic.ba

31.08.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima