Drugi upravo čitaju

Konjic: U toku su radovi na sanaciji dijela magistralnog puta M17

Fima “Sarajevoputevi” narednih nekoliko dana vršit će radove na sanaciji magistralnog puta od Konjica do Ivan Sedla

Od jutarnjih sati u našem gradu se formiraju duge kolone vozila, zbog radova na glavnoj raskrsnici i dijela puta prema Novom mostu. Naime, firma „Sarajevoputevi“ vrši radove na sanaciji ovog dijela magistralnog puta M17, a to je za radiokonjic.ba potvrdio u ime pomeunte firme Klino Samir.

„Radimo sanaciju oštećenja asfaltnog kolovoza, gdje su stvorene udarne rupe koje otežavaju odvijanje normalnog saobraćaja. Imamo nekoliko lokacija koje planiramo u roku od dva dana da riješimo, kako bi se saobraćaj odvijao u boljim uslovima nego ranije. Pored ove lokacije u samom centru grada, imamo namjeru da radimo još sanaciju oštećenja na magistralnom putu M17 do Ivan Sedla, a radi se o lokacijama Podorašac, Ovčari i Ivan Sedlo. Planiramo radove završiti u toku ove sedmice, to jeste do petka, a isti se finansiranju iz sredstva redovnog održavanja magistralnih cesta M17 Mostarsko raskrišće Konjic“ izjavio je.

S obzirom da se zbog radova stvaraju duge kolone vozila, iz firme „Sarajevoputevi“ su kazali da su u stalnoj komunikaciji sa PU Konjic, kako bi se saobraćaj odvijao neometano i bez dužih zadržavanja. Također, iz pomenute firme mole sve vozače i ostale učesnike u saobraćaju za strpljenje.

radiokonjic.ba

19.06.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima