0.5 C
Konjic
30 siječnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Merima Tanović Čamo: Logopedija i fudbal su moje dvije velike ljubavi

Mostarka Merima Tanović Čamo, koja radi u Konjicu kao...

Matični ured Konjic: U 2022.godini rođeno 169 beba, a umrlo 368 osoba

U Matičnom uredu Konjic, koji obuhvata i ured u...

Sport: rezultati (vikend)

FK Igman je jučer u Konjicu, u drugoj prijateljskoj...

Konjic: Udruženje “Pi Klub” organizuje STEM CHALLENGE 2023

Udruženje “Pi Klub” iz Konjica organizuje STEM izazov za sve učenike srednjih škola. Riječ je o takmičenju u modernim naučnim disciplinama, a tema takmičenja je “Zaštita od požara”.

“Ove godine obnavljamo prvi projekat “Pi Kluba”. STEM izazov je takmičenje u modernim disciplinama, kao što su nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika. Ove godine smo odlučili da damo konkretnu temu , odnosno problem koji je potrebno riješiti, a tema je Zaštita od požara” – kazao je za radiokonjic.ba Emir Lizde, jedan od članova Udruženja “Pi Klub”.

“Za razliku od prošle godine, ove godine smo takmičenje podijelili u dvije kategorije. Prva je IoT – integrisani sistemi, a druga je Software kategorija. U obje kategorije ćemo imati zasebno ocjenjivanje, kao zasebno takmičenje, a nagrada za pobjednika će biti 1000KM” – dodao je Lizde.

“Ovo takmičenje je za učenike srednjih škola, a takmičenje je isključivo za grupe, a jednu ekipu čini minimalno 2 člana. Kandidati moraju da se prijave na takmičenje do 31. decembra tekuće godine, a nakon toga imaju nešto više od mjesec dana da dostave finalni projekat. Inicijalna ideja je da ove godine takmičenje bude održano na Pi dan, što je, naravno, 14. mart” – kazao je Lizde.

Svi zainteresovani učenici na ovo takmičenje  mogu se prijaviti putem facebook stranice Pi Kluba  ili putem emaila [email protected].

radiokonjic.ba

19.12.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima