4.4 C
Konjic
6 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Konjic: Udruženje “Pi Klub” organizuje STEM CHALLENGE 2023

Udruženje “Pi Klub” iz Konjica organizuje STEM izazov za sve učenike srednjih škola. Riječ je o takmičenju u modernim naučnim disciplinama, a tema takmičenja je “Zaštita od požara”.

“Ove godine obnavljamo prvi projekat “Pi Kluba”. STEM izazov je takmičenje u modernim disciplinama, kao što su nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika. Ove godine smo odlučili da damo konkretnu temu , odnosno problem koji je potrebno riješiti, a tema je Zaštita od požara” – kazao je za radiokonjic.ba Emir Lizde, jedan od članova Udruženja “Pi Klub”.

“Za razliku od prošle godine, ove godine smo takmičenje podijelili u dvije kategorije. Prva je IoT – integrisani sistemi, a druga je Software kategorija. U obje kategorije ćemo imati zasebno ocjenjivanje, kao zasebno takmičenje, a nagrada za pobjednika će biti 1000KM” – dodao je Lizde.

“Ovo takmičenje je za učenike srednjih škola, a takmičenje je isključivo za grupe, a jednu ekipu čini minimalno 2 člana. Kandidati moraju da se prijave na takmičenje do 31. decembra tekuće godine, a nakon toga imaju nešto više od mjesec dana da dostave finalni projekat. Inicijalna ideja je da ove godine takmičenje bude održano na Pi dan, što je, naravno, 14. mart” – kazao je Lizde.

Svi zainteresovani učenici na ovo takmičenje  mogu se prijaviti putem facebook stranice Pi Kluba  ili putem emaila [email protected].

radiokonjic.ba

19.12.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima